Opinió

Benvingut, Mr. Chen

Què diantre pensen fer aquests xinesos per guanyar diners invertint a l'Espanyol?

Així va batejar l'expresident Dani Sánchez Llibre Chen Yansheng, l'empresari xinès que ha comprat el paquet majoritari d'accions de l'Espanyol i que s'ha convertit en el nou home fort de l'entitat. Si bé el percentatge d'accions que l'empresa de Mr. Chen (Rastar Group) ha adquirit no arriba al 50%, ja treballa per assegurar-se el control majoritari de l'entitat per evitar que res s'interposi en els seus plans. Que al final entre tantes bones paraules, no sé ben bé quins són... Ja fa anys que l'Espanyol no avança i això, en el món del futbol i en l'empresarial, suposa anar enrere. Calia una injecció important de diners per deixar anar llast i créixer. Si aquesta inversió no es podia trobar en l'entorn blanc-i-blau, s'havia d'anar a fora a buscar-la, i així s'ha fet. Que hi ha riscos, i tant, però la inacció hauria portat el club a una lenta agonia econòmica que hauria afectat indefectiblement totes les àrees del club. Era morir a poc a poc o provar una medicina experimental els efectes secundaris de la qual encara no queden del tot definits. Val la pena arriscar.

Els tres actors principals en aquesta operació n'han parlat obertament i aquí teniu algunes de les sentències més destacades. Dani: “Comença un projecte fantàstic. Rastar Group ve per quedar-se. Vol fer una empresa futbolística que rendeixi.” Joan Collet, l'actual president: “Espero que l'hàgim encertat. Aquest club necessita un canvi de dalt a baix.” I Chen Yansheng: “Estem convençuts que l'Espanyol té un gran futur. Mantindrem els valors que té l'entitat. Reforçarem la plantilla perquè jugui competicions internacionals.”

Ara comença l'etapa de joc de trons en què els diferents satèl·lits de les òrbites periques es posen en marxa per ocupar un espai de poder en la nova etapa de l'Espanyol. En aquest punt, tal com han anat les negociacions, segur que Dani Sánchez Llibre i els seus homes de confiança faran d'enllaç amb els nous gestors. Ara bé, jo, des de la meva innocència, em pregunto: què diantre pensen fer aquests xinesos per guanyar diners invertint a l'Espanyol? Aquesta és la pregunta que crec que es fan aquells seguidors que viuen aquesta situació entre la il·lusió i la desconfiança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)