Opinió

Don Vicente

Quan és el personatge popular més pactista, tolerant i respectuós amb el procés que es viu a Catalunya

1 Recordo perfectament quan era petit com ens rèiem, a l'escola, de la imatge dels cromos de Vicente del Bosque. Del Bosque era migcampista del Real Madrid i l'anomenàvem “el guàrdia civil” per la seva similitud amb un agent de la Benemérita. Ho recordeu els d'aquella generació?

2 Quina equivocació riure'ns de Del Bosque quan és el personatge popular més pactista, tolerant i respectuós amb el procés que es viu a Catalunya. No mereix un reconeixement públic per part de la política catalana?

3 Aquell moment de dimarts a la nit a la SER en què José Ramón de la Morena pregunta a Mariano Rajoy per què no ho intenta arreglar és memorable. Tant com el silenci del president espanyol (i els nous dubtes) quan el periodista li comenta si no seria interessant per als espanyols saber què pensem els catalans. No és obvi que hi ha (molta) més gent a Espanya que està a favor del dret a decidir?

4 Com és que el mateix que diu Vicente del Bosque (des de fa molt de temps) ho expressa Gerard Piqué i, en canvi, els xiulets per al central català es repeteixen a tots els estadis espanyols on juga?

5 No és per tenir en compte que, dels deu espanyols més estimats el 2014 gent com ara Pau Gasol, Jordi Évole, Vicente del Bosque, Andrés Iniesta i Paco León han demanat un referèndum a Catalunya? De la resta no en conec l'opinió (tampoc en contra).

6 Continuo pensant que Leo Messi no jugarà dissabte que ve al Bernabéu tot i que ell sembla que en té ganes. Viatjarà? Potser sí. Que serà titular? Apostaria clarament que no. Cal arriscar-se quan el partit no és decisiu i hi té molt més a perdre el Madrid que el Barça?

7 Per cert, ara que parlem de la interessant i encertada aventura radiofònica de la Cadena SER, que va ajuntar els quatre polítics favorits per assolir la presidència del govern d'Espanya, no vaig sentir dir a Mariano Rajoy, i crec que tampoc a Pedro Sánchez ni a Albert Rivera, “no es poden mesclar la política i l'esport”. O resulta que en campanya electoral sí?

8 La UEFA fa un vídeo on surt una gran estelada. Bravo. És tan fantàstic que han comès un segon error: retirar el vídeo, que, evidentment, ja és viral a les xarxes. Es pot fer més el ridícul?

9 Sevilla 3 - Real Madrid 2: “A James li queda molta feina per arribar al seu millor nivell” (Rafa Benítez, diumenge 8 de novembre).
Xile 1 - Colòmbia 1. James juga els noranta minuts i fa el gol de la selecció colombiana. “Perquè diguin que no estic bé” (James, divendres 13 de novembre). Un altre problema al Madrid?

10 Una escena del documental sobre
Cristiano Ronaldo em fa posar els pocs pèls que tinc de punta. El davanter portuguès recull el seu fill a l'escola i arriben a casa. Van amb un Rolls Royce. Aparquen i el pàrquing del jugador del Madrid fa esgarrifar: un Porsche, un Ferrari, un McLaren, un Range Rover, juraria que veig un Bentley... De cop, Cristiano Ronaldo pregunta al seu nen: “Aviam, quin cotxe falta?” En el primer intent, el nen falla. En el segon, diu: “El Lamborghini!” I Cristiano li contesta: “Efectivament. Està al taller. Tenia un problema amb la llanta.” Cal algun comentari?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)