Opinió

Ara o mai

Ara és el moment de mostrar coratge, allunyar-se dels equips més dèbils i presentar candidatura a alguna cosa més

El partit d'avui davant el Màlaga és inexcusable. No convé ser alarmistes, però després de sumar només quatre punts en els darrers sis partits i rebent el pitjor equip fora de casa, no es pot tornar a ensopegar. Els de Javi Gracia són un desastre com a visitants, només han sumat un punt lluny de La Rosaleda i no han estat capaços de marcar ni un trist gol. Tampoc l'Espanyol està en un bon moment, però recupera Gerard Moreno i ha d'aprofitar el moment dolç de Felipe Caicedo.

Els de Sergio González han d'anar capgirant els números com a locals ja que, dels cinc partits que s'han jugat enguany a l'estadi, només n'han guanyat dos, i ja fa 49 dies que els aficionats de l'Espanyol no veuen guanyar a casa els seus. Els periquitos només han pogut cantar quatre gols a Cornellà-el Prat, un bagatge molt pobre.

Si bé és cert que l'absència de Sergio García es nota i molt pel que fa als registres golejadors i també al futbol d'atac de l'equip, ara hi ha alguns elements que han de donar molt més. Em refereixo a Gerard Moreno, Hernán Pérez i Marco Asensio. El mallorquí és bo, molt bo, però ha de ser més resolutiu, i no em refereixo només als gols. Ha de forçar més les jugades, mostrar-se com el que és, un talent natural, però amb un grau d'exigència superior. El paraguaià va entrant a l'equip i farà feina, però ha de ser més egoista i robar el lloc a qui faci falta. I pel que fa a Gerard, mereix un marge de confiança, ja que ha estat aturat algunes setmanes, però tampoc es pot adormir.

A més, el calendari marca que en les properes jornades l'Espanyol com a local, després del Màlaga, rebrà equips que ara per ara estan en zona de descens, com el Llevant i el Las Palmas, i ja hauria d'agafar una regularitat com a local.

Ara és el moment de mostrar coratge, allunyar-se dels equips més dèbils i presentar candidatura a alguna cosa més. Si no, la inèrcia negativa d'un equip sense referents clars i en una situació de traspàs de poders accionarials podria precipitar-lo cap a l'abisme. És ara o mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)