Opinió

Jo sóc el 8

La força, diu ell, la treu dels valors que té el futbol, com que, fins que no acabi el partit, no el pots donar per perdut

El 22 de novembre es va jugar un partit de veterans a Premià. Un equip era el Barça i l'altre anava de blanc, però totes les seves samarretes duien el 8 i el nom d'Anty gravat. Uns estaven dirigits per Carles Rexach i els altres pel tàndem M. Corominas i Anty García. Va ser un partit vistós, entretingut i alegre com demostra el 3-3 final. La raó del partit va ser recaptar fons per a la investigació d'una malaltia poc coneguda, anomenada ELA, sigla d'esclerosi lateral amiotròfica. Fa un any i mig que li van detectar a Antonio García, Garci o Anty, com també se l'anomena. És un exjugador (48) que va tocar la glòria l'any 1986, quan jugava en aquell juvenil dirigit pel Charly que van guanyar 3-6 el Madrid en la final de la copa. L'Anty duia el 8. Era un jugador tècnic, de toc i creatiu. En aquell equip jugaven futbolistes com Guillermo Amor, ara a Austràlia, els finats Sergi López i Tito Vilanova, Herrera, Ramon, Cuadrat, Roure i Abadal, entre d'altres. L'altre equip, dirigit pel mateix Anty, estava format per jugadors que van jugar amb ell, sobretot al Premià, com Felipe, Naranjo, Lupi, Javi García, entre d'altres. Dies abans al Miniestadi, els veterans del Barça van fer dues rotllanes que unides feien un 8 simbòlic. L'ELA és una malaltia degenerativa que destrueix neurones del cervell, fet que impedeix transmetre senyals del cervell al múscul i això provoca dificultats en la mobilitat. Hi ha centres que investiguen sobre aquesta dolença, com el del Vall d'Hebron. La tenacitat, el coratge i l'optimisme que l'Anty està fent és superb. La força, diu ell, la treu dels valors que té el futbol, com que, fins que no acabi el partit, no el pots donar per perdut. El missatge és nítid i clar, no pots abaixar els braços i lluitar, com en els partits. Quants jugadors i esportistes anònims estan lluitant en silenci per aquesta o altres malalties menys conegudes! Aquest article va dirigit a ells i als seus familiars, que cada dia fan costat als que les pateixen. Volem agrair-te, Anty, la teva valentia, fermesa i personalitat. Que sàpigues que jo també sóc el 8, com un munt de gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)