Opinió

El fax

Les noves tecnologies són un avenç extraordinari –encara amb massa errades diuen els qui en són professionals– que ens facilita la vida, ens l'ha canviada i ens la canviarà encara més. Tot va començar amb les fotocòpies ràpides; després, van venir molt seguits els primers faxos, els ordinadors, els mòbils i les tauletes, i cada cop tot molt més tecnificat. Avui, és un coneixement que cal, agradi o no, sigui una persona que s'hi ha adaptat de sortida, siguin –amb molt menyspreu envers ells– persones grans que davant tot aquest món de les noves tecnologies se senten totalment indefenses.

Un club que mou més diners que ningú al món, el Real Madrid, no sap fer funcionar un fax. Els foscos comptes de Florentino estan auditats per ens que donen explicacions al govern de Rajoy, el Mariano dels sobres, el del petulant Montoro; és l'Espanya de la corrupció i morts del GAL de què res diuen els partits vergonyants espanyols que han pactat una treva amb el PP per poder enfonsar les candidatures catalanes. Podemos és paper mullat, una promesa buida; és com dir que amb partits Munir seria Messi.

El fax li devia funcionar a Florentino quan va deixar la política de regidor de l'Ajuntament de Madrid i va passar per la fracassada operació reformista amb Miquel Roca. O quan, per una pesseta, sí una pesseta, va comprar Construccions Padrós, informació privilegiada, i, al cap d'un any, ja va fer centenars de milions de benefici. Estava arrimat al poder, també se suposa que via fax, l'eina que em sembla que no pot ser interferida ni per la policia més bruta del món. El fax, i altres útils, li devien funcionar per cobrar 1.300 milions d'euros dels terratrèmols a l'Ebre i les víctimes de la zona quedar-se amb un pam de nas. Ser superior, poderós i arrogant, que compra tot el que i tothom qui té un preu. Ara, el fax que li va enviar un àrbitre amic del club blanc, home honest, no el va veure. Era gratis. El problema el té a la llotja del Santiago Bernabéu, allí pot fer i desfer, però davant el Cadis s'ha trobat gent alegre i divertida i un petit obstacle, en plena campanya electoral: es pot mentir una i mil vegades, però seria perillós salvar el Real Madrid. Hi ha vots pel mig. Poder. Ells ja pactaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)