Opinió

Veure jugar Kaptoum

D'altra banda, penso que es valoren més els de fora que els d'aquí

Hi ha jugadors que destaquen en la seva categoria i, en canvi, quan se'ls dona una oportunitat de jugar a un nivell superior s'acomplexen, es bloquegen i rendeixen menys del que és el seu autèntic nivell. D'altres que s'esmussen cansats de no poder competir a un bon nivell i que, en canvi, quan fan el pas, rendeixen a la perfecció. Si ens cenyim al Barça, veiem els dos casos amb la pujada al primer equip de Sandro i Munir i amb el bon rendiment de Samper en el partit del primer equip contra el Bayer Leverkusen. Hi ha un tercer cas, el del camerunès Kaptoum, que en els partits que l'havia vist amb el Barça B tenia ràfegues de bon joc, però a qui semblava que li faltava molt per poder jugar amb el primer equip. En això cal admetre que Luis Enrique té ull i, contra el Bayer, va fer un molt bon partit. Navegant pel mig camp amb autoritat, resolent els un contra un amb fredor, nitidesa i solvència i fent bones passades em va deixar admirat. Era un més en aquella màquina professional que va controlar l'equip alemany i que, amb un empat, va refermar la classificació com a primer de grup que ja havia aconseguit en el partit anterior en la Champions.

Passant per alt els errors en els canvis contra el Deportivo, un troba que no hi ha hagut prou vista per tenir els recanvis adequats. El de Messi, en cas de lesió, havia de ser forçosament un extrem, ja que Suárez és el davanter de referència i la banda esquerra l'ocupa Neymar. Si es creia en Nolito, no se l'havia de deixar marxar quan era assequible. El recanvi de Suárez, fins i tot quan es cercava el davanter centre que no es tenia, podria ser Tony Sanabria, com vaig comentar fa anys, a qui no es va saber retenir i que ara s'ha destapat a l'Sporting. I el recanvi d'Alba podria ser Grimaldo. D'altra banda, penso que es valoren més els de fora que els d'aquí i que, com es reblava en la contraportada de divendres, si ens desprenem de Deulofeu, Adama i ara, pel que es diu, de Grimaldo, sembla que pels seus caràcters una mica rebels, no deu ser també per algun tic subconscient de l'entrenador que, un dia nouvingut, va patir la diferent mesura d'afecte amb què es tractava els de casa?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)