Opinió

Porzingis, per què jugaves tan poc?

La sobreprotecció del letó a Sevilla va ser injustificable: jugava 22 minuts de mitjana. En l'NBA juga més i fa números de crac

Kristaps Porzingis és la nova sensació europea de l'NBA. Nascut a Liepaja (Letònia) el 2 d'agost del 1995 i amb 2m16 d'alçada, el letó ha entrat per la porta gran a un escenari mític com el Madison Square Garden. El número 4 del draft ja s'entreveia que faria honor a la qualitat que està demostrant, però hi ha una cosa que em sorprèn: per què juga més, anota més i reboteja més en l'NBA que en l'ACB, que teòricament és una lliga inferior? Porzingis va aterrar a Sevilla com a descobriment del llavors director esportiu, Juan Llaneza, que es va desplaçar fins a terres bàltiques per veure les evolucions d'un nen cadet, de 15 anys. Era prim, més que ara. Però va tenir una evolució adequada i també va tenir la sort de coincidir amb el mestre Aíto García Reneses, que el va ajudar a fer el salt. Però la temporada passada, primera amb el nord-americà Scott Roth d'entrenador i després amb Luis Casimiro, va tenir unes mitjanes de joc de només 22 minuts. Per què? En l'NBA n'està jugant 27,4. El seu protagonisme a Sevilla, un equip que gairebé tota la temporada va anar cuer i en què no hi havia estrelles, va ser de 10,7 punts. En l'NBA és de 13,6. I amb 2m16 la seva capacitat rebotejadora hauria d'haver estat un punt fort. En l'ACB va atrapar 4,8 rebots i en l'NBA, quasi el doble (8,4). Amb només 20 anys, el seu impacte en l'NBA ha estat immediat i ha assolit ja tres contractes publicitaris. En l'ACB, el seu sostre de punts va ser de 19. Amb 25 partits en l'NBA ja n'ha fet 29 contra els Bulls i 28 contra els Mavericks. En l'ACB va ser, en valoració, el jugador número 39! En l'NBA, les coses han canviat tant que fins i tot s'ha arribat al punt que la parella de Carmelo Anthony ha dit públicament que Porzingis ja s'ha guanyat el dret a ser convidat a casa de l'estrella dels Knicks a sopar. El letó està xalant com un nen petit. I no és d'estranyar!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)