Opinió

Destitució preventiva

Benvingut Galca, però no em puc creure que fer fora Sergio respongui a una decisió esportiva

Fer fora Sergio González abans que la junta general d'accionistes de la setmana que ve se'ls posi en contra. Fa la pinta que aquest és el quid de la destitució del tècnic. En la trobada d'accionistes s'escenificarà el traspàs de poders a mans del grup xinès Rastar Group i sembla que calia demostrar energia, capacitat executiva i tenir controlat el petit accionista.

És cert que l'equip no jugava bé, que el descens està a només tres punts i que només s'havia guanyat un partit dels últims vuit, però no ho és menys que aquest estiu es va desmantellar el bloc amb la marxa de quatre dels jugadors més importants de la plantilla, Kiko Casilla, Héctor Moreno, Lucas Vázquez i Sergio García, i que, tot i això, l'Espanyol és dotzè en la classificació.

L'afirmació del president, Joan Collet, assegurant que ha estat una decisió de club que implica diverses persones, ajuda a pensar que el consell ha anat perdent la confiança en la tasca de Sergio i que l'àrea esportiva ha acceptat finalment el relleu a la banqueta i no pas a l'inrevés. En aquest punt, l'ombra dels accionistes potents que fins ara han seguit tutelant la feina dels alts executius, inclosa la del president, torna a prendre força.

Si amb el sobtat relleu a la banqueta el que es pretenia era donar una imatge de potència, de persones amb capacitat de prendre decisions difícils de manera expeditiva i apaivagar les veus més distorsionades de l'entorn tòxic que ha anat burxant des de principi de temporada, probablement s'haurà aconseguit, però aquestes maniobres sempre deixen víctimes pel camí. I, en aquest cas, la persona que queda tocada és, precisament, la que fins fa quatre dies era el pal de paller del projecte esportiu: Òscar Perarnau. A banda del danys col·laterals que afecten l'aposta estratègica endegada fa un any i mig quan, en triar Sergio com a primer entrenador, es va vendre la identitat com a valor central en la pervivència de l'Espanyol en la selva del futbol professional.

Benvingut, Galca, però no em puc creure que fer fora Sergio respongui a una decisió esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)