Opinió

S'han oblidat de Marc?

En el primer recompte de l'All Star, ni estava entre els quinze primers, entre els alers i pivots

Aquest dijous, l'NBA publicarà el segon recompte de votacions per l'All Star a Toronto del mes que ve. I, llevat de sorpreses majúscules, els germans Gasol no podran reeditar el salt inicial del curs passat al Madison. De fet, a hores d'ara, tots dos tenen força cru repetir la titularitat en les seves respectives conferències. Fins a un cert punt és normal si es té en compte que tot parteix del beneplàcit del públic i l'extrema competitivitat que destil·la el campionat més exigent del planeta. Repetir és més difícil que arribar-hi.

Dit això, i entenent que cada temporada té un context i unes circumstàncies particulars, el que no puc comprendre és per què Marc Gasol ha desaparegut del mapa dels més votats a l'oest. Així, de manera literal. I és que, en el primer recompte fet públic el dia de Nadal, ni tan sols es trobava entre els quinze primers del frontcourt, categoria que engloba els alers i pivots. El quinzè era Garnett, amb 42.285 vots. I, al davant de KG, centers com ara Kanter i Howard, que estan lluny de la incidència del català en el seu equip. Pau, per la seva banda, era cinquè a la conferència est, a uns 40.000 vots del tercer, l'últim a tenir garantida la titularitat.

No fa ni dos mesos i en una enquesta entre els general managers Marc va ser considerat el millor pivot de l'NBA. Prova d'això, el seu estrenat nou contracte de 113,2 milions de dòlars i cinc anys amb els Grizzlies. Si bé les seves prestacions no són com les del curs passat –ell mateix va admetre que li havia costat agafar el to després del parèntesi tan llarg a l'estiu, sense disputar l'europeu–, els seus registres no han variat tant. Dels 17,4 punts (49,4% en tirs), 7,8 rebots, 3,8 assistències i 1,6 taps en 33,2 minuts de la temporada passada, als 16,5 (46,7%), 7,6, 4 i 1,2 en 34,9 de l'actual. Diferències que sí que són més exagerades en el col·lectiu. En aquest punt de l'exercici passat, se superava el 73% de triomfs, pel 51,4% actual. En tot cas, té un coixí considerable respecte al novè de l'oest i el play-off ni de bon tros perilla. Admetent el factor Kobe i el curs de Leonard, Green i Cousins, continuo preguntant-me on han anat a parar els gairebé 800.000 vots de fa un any. Els tècnics, però, segur que el tindran present.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)