Opinió

Buscant un Guardiola

De Zidane han pesat més les seves tardes de glòria a la gespa que el seu escàs bagatge

En una decisió tan incomprensible com arriscada, la directiva dirigida per Joan Laporta va decidir apostar per Guardiola com a entrenador del primer equip del Barça. Un tècnic amb experiència de només un any a la banqueta a tercera divisió. Un salt abismal. Tot i la poca trajectòria a les banquetes, Pep va tenir des del primer moment la paella pel mànec. Va prescindir dels serveis de dues estrelles que cada cop brillaven menys: Deco i Ronaldinho. Va tornar a instaurar la disciplina en la pressió del seu equip, la confiança en la triangulació ràpida i la premissa innegociable de tractar sempre bé la pilota. A partir d'aquests principis, el tècnic de Santpedor va posar els fonaments d'una època daurada.

Des de llavors, molts equips han intentat seguir el mateix camí: decidir-se per un exjugador amb passat gloriós amb la samarreta de jugador i confiar-li les regnes del primer equip. Sergio forma part de la història de l'Espanyol. Un migcampista tot terreny, capaç de córrer incansablement i de dirigir el joc d'una generació d'escàndol. Fa dues temporades, el filial blanc-i-blau estava en risc real de perdre la categoria. Aleshores Sergio va assolir la responsabilitat i els resultats van ser gairebé immillorables. Amb només uns mesos d'experiència a segona B, Sergio va passar al primer equip. Entre l'entusiasme i l'escepticisme de l'afició, fent bona la dita que diu que és difícil ser profeta a la pròpia terra, l'exmigcampista va completar una temporada notable, arribant lluny en la copa del Rei i sense patiments en la lliga. Aquest any, però, l'equip no s'ha sobreposat a les baixes de Casilla, Stuani, Lucas i Sergio García. Poc temps ha durat la trajectòria de Sergio com a entrenador al club del seu cor.

Sembla que el Real Madrid també vol seguir aquesta fórmula. El poc suport que ha tingut Benítez des del seu inici ha fet que surti de casa seva per la porta del darrere. Florentino busca una revolució, i per això s'ha decantat per la imperial figura de Zidane. Han pesat més les seves tardes de glòria a la gespa que el seu escàs bagatge com a preparador del filial. El Madrid també busca el seu Pep.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)