Opinió

La mandra d'un derbi

Per què hi ha una distància quilomètrica entre la manera de xiular un mateix partit en quatre dies de diferència?

1 No podríem eliminar el partit de tornada de dimecres que ve de la copa entre l'Espanyol i el Barça, que es pot convertir en una revenja en què poden sortir perdent tant els uns com els altres? Sortirem tots, clubs, futbolistes i mitjans de comunicació, a rebaixar el nivell de tensió?

2 Qui és el responsable del merder de dimecres al Camp Nou? Doncs tothom. Aquí la responsabilitat és conjunta i hi tenen a veure els jugadors dels dos equips, l'altivesa de determinats barcelonistes, la mala llet d'alguns blanc-i-blaus i, no ho oblidem, l'arbitratge de González González en el partit de lliga de dissabte passat.

3 Si heu arribat fins aquí sense insults, podeu seguir; si no, us podeu estalviar la lectura. Tinc bona relació amb Gerard Piqué. Però, es pot aguantar, per molts diners que guanyis i per molta fama que tinguis, que insultin la teva dona amb crits de “Shakira puta” i, el que és pitjor, sentir una frase tan terrorífica com “Milan muérete” (el fill gran de la parella)?

4Dino amb el company Ricard Torquemada i arribem a una conclusió: el trio Puyol, Xavi i Iniesta rebaixava el nivell de testosterona de la resta i aigualia la forta tensió arterial (per dir-ho finament) de jugadors com ara Alba, Mascherano, Busquets, Alves i els tres del davant. Observem que, sense Xavi i Puyol, l'equip blaugrana ara és molt més aspre?

5 Per què hi ha una distància quilomètrica entre la manera de xiular un mateix partit amb quatre dies de diferència? Com és que González González dissabte permetia el reglament fins al límit i, en canvi, dimecres Martínez Munuera, no?

6 És normal la negligència també dels estaments federatius? Arbitratges (loteria sobre la varietat en l'ús del xiulet), comitè de competició (sancions per a l'un i no per a l'altre), federació espanyola (acceptar la barbaritat de jugar tres derbis seguits).

7 Podem aplaudir amb força els dos entrenadors, que s'han mantingut aliens a la polèmica: tant Luis Enrique com Constantin Galca, que han fet anàlisis esportives i han defugit la polèmica entre els futbolistes?

8 Més aplaudiments per fer el que toca. Ovacionarem Josep Maria Bartomeu per fer el que correspon a un president, que és acompanyar el seu equip? El president anirà dimecres a l'estadi de Cornellà-el Prat.

9 L'escriptor, columnista (i amic) Sergi Pàmies és un expert en el nou entrenador del Real Madrid, Zinedine Zidane. Li ha seguit la carrera i ha llegit les múltiples biografies que li han escrit tant a França com a Itàlia. Segons Pàmies, sabeu que la majoria d'aquestes biografies parlen d'un personatge gairebé (sense ser-ho) bipolar i amb greus problemes de relació amb el seu entorn?

10 Farà Zinedine Zidane com Johan Cruyff al seu dia i pujarà el seu fill Enzo al primer equip blanc? Quan trigarà a fer-ho?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)