Opinió

Una mica excessiu

El 7-0 contra el València no és un resultat per presumir

Em va sorprendre l'eufòria una mica excessiva pel resultat de 7-0 a favor del Barça en el partit d'anada de l'eliminatòria de copa contra el València. Asservir un equip que, per diverses circumstàncies, es trobava 26 punts per sota en la classificació de la lliga i que, a més, des del minut 45 jugava amb un home menys, no és per presumir. Estic d'acord que si hi havia un avantatge numèric que permetia ampliar el nombre de gols a favor per eliminar el risc en el partit de tornada, s'havia de fer, però tant l'entrenador com el ressò mediàtic que van despertar, em van semblar excessius. La veritat de l'actual moment del Barça l'ha donada el partit al camp del Llevant. Allí va procurar marcar distàncies des del primer moment amb un gol anul·lat, i una rematada de Suárez inversemblantment fallada, el va deixar perplex fins que, un defensa en desviar una centrada va marcar en pròpia porteria. A partir d'aleshores, desgastat perquè fa molt temps que juga dos partits de compromís cada setmana, es va dedicar a gaudir de l'avantatge, a no jugar al primer toc, a fer conduccions llargues i, en el cas de Messi, a caminar fins que en el darrer minut el davanter va decidir treure la velocitat que tenia guardada i assegurar el resultat fent una passada decisiva perquè Suárez, ara sí, arrodonís el resultat.

El cas del València deixa clar que quan a un club li arriba un nou amo sempre es prenen decisions difícils de comprendre. Parlem d'un club que, malgrat que ha estat un rival important i que té uns aficionats que se'ns giren en contra, aquí sempre hem apreciat, i que ara es troba en mans del milionari de Singapur Peter Lim, que, nomenant entrenador Gary Neville, un exjugador anglès de la seva confiança, sembla que no hagi pres la decisió adequada. Potser sí que Lim i Neville pensen que importar la manera de jugar de la majoria d'equips de la Premier League pot donar resultats en una lliga llatina. En tot cas, canviar d'estil en plena temporada no augura res de bo. I a Anglaterra, vaig veure el Manchester City-Leicester de dissabte passat, en què sembla que passi precisament al revés: entrenats, respectivament, per un xilè com Pellegrini i un italià com Ranieri jugaven més aviat com aquí. I, per reblar-ho, la temporada vinent hi arribarà Pep Guardiola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)