Opinió

El nivell de Cristiano Ronaldo

Aquest jugador fa anys que necessita una empenteta externa
per acostar-se als millors de la seva professió

El dia en què Cristiano Ronaldo, un cop més, va tornar a ser incapaç de marcar un gol a l'arc de Sant Martí, va estripar contra els seus companys, als quals va acusar d'estar a un nivell més baix. Després, va tenir la barra de matissar les seves paraules i el ridícul va ser encara més gran.

Cristiano té un problema des de fa anys, i aquest és el Barça de Messi. Primer, Messi va tenir Xavi i Iniesta, parella de jugadors que Cristiano no ha tingut mai ni de la qual no ha pogut gaudir en cap dels equips en què ha jugat, ni amb el de la PlayStation. Després, Messi ha tingut Neymar i Suárez, i amb aquests socis al davant tot és més fàcil i les comparacions es fan odioses.

Pel preu que li paga el Madrid, el jugador no té dret a queixa, i menys encara en públic i de la manera grollera i traïdora que ho va fer, protagonitzant una escena que costa de trobar en els darrers anys en un altre professional.

Potser ha començat a posicionar-se clarament per marxar escopetejat aquest estiu, tot i que si al final el Madrid no pot fitxar, no crec que tingui gaires ajuts per trobar equips, ja que li tancaran la porta.

De tot el que va succeir a la zona mixta del Bernabéu, el fet inqüestionable és l'escenificació de la decadència d'un jugador en molts moments sobrevalorat i mantingut contra tota lògica a dalt de tot juntament amb Messi, per la força que encara té el Madrid i per la magnitud que assoleix gràcies als seus patrocinadors.

La broma de veure Cristiano compartint amb Messi i Neymar l'opció de ser aquest any Pilota d'Or, o l'any passat, quan es va allargar el termini de votacions per atorgar-li el premi, ens mostra clarament que aquest jugador fa anys que necessita una empenteta externa per acostar-se als millors jugadors de la seva professió.

Amb un historial nul amb la seva selecció, en la lliga espanyola acumula un campionat en sis anys (que seran set), dues copes del Rei i una lliga de campions, un palmarès àmpliament superat per segones espases del Barça en els darrers deu anys. Per tant, els seus gols, han ajudat poc o gens el seu equip a desbancar els blaugrana durant aquesta lluita en solitari que fa anys que manté amb Messi i el Barça.

Cristiano no se'n va de ningú, veure'l regatejar de vegades és assistir a un moment ridícul i la falta de complicitat que fa anys que té al camp amb els seus companys l'ha deixat quasi sol. Ningú no li discuteix el llançament d'una falta o d'un penal perquè els seus números no minvin en les batalles que ell s'ha marcat amb rivals d'altres equips, a la recerca del reconeixement individual, més que el col·lectiu.

Quan marca un gol, sovint força l'abraçada i només cal veure com els companys hi van, més per obligació que per devoció. Costa veure'l fer una assistència, però no una rebequeria amb companys quan no l'assisteixen. Tenir Cristiano al vestidor deu ser molt complicat, perquè el seu ego deu ocupar molt espai, però sobretot deu ser molt estèril perquè malgrat jugar-s'ho tot i reclamar el protagonisme de tot, els seus companys no guanyen més diners en primes gràcies a la seva aportació i els títols que haurien d'arribar. Per tant, poca cosa o res li han d'agrair.

Un cop marxi del club, no descartem que més d'un, en privat o en públic, el posi a parir, perquè haver d'aguantar aquest narcisista durant set anys per una miserable lliga i una Champions és un preu molt alt pel sacrifici patit i la compensació rebuda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)