Opinió

Deschamps, beneït maldecap

Benzema, Martial, Giroud, Griezmann, Gameiro, Lacazette... França té sobredosi d'atacants

En un equip de futbol només poden sortir a jugar el partit onze jugadors. Moltes vegades, els entrenadors dubten fins a última hora entre un jugador o un altre. Hi pot haver una o dues posicions en què la rivalitat entre dos jugadors és tan aferrissada que el tècnic ha de prendre una decisió, tot i saber que està sent injust amb aquell que no surt de titular. Aquest maldecap és, en realitat, una benedicció per a l'entrenador. Haver de triar entre dos professionals que estan en un bon moment de forma és una situació ideal. En l'àmbit de seleccions, aquesta situació pot arribar a ser extrema. Pot haver-hi, per exemple, un dèficit de laterals esquerrans i, alhora, un grapat de davanters en una forma fantàstica. Aquesta sobredosi d'atacants en un moment dolç la viu la selecció francesa. Didier Deschamps és el seleccionador dels bleus, els amfitrions de l'Eurocopa de l'estiu, que volen tornar a aixecar un títol setze anys després.

Per donar una alegria a l'afició, Deschamps confia en l'artilleria atacant: un arsenal temible. Després de l'última decisió del jutge, Benzema, el davanter estrella, estarà disponible per tornar a jugar amb la selecció. La jove perla es diu Martial. El poderós davanter va ser el fitxatge estrella del Manchester United, que sobreviu gràcies als gols del francès. Un altre francès que forada xarxes a les illes britàniques és l'eternament discutit Giroud, que es va reivindicant a còpia de rematades precises. En la lliga espanyola hi ha dos davanters amb una velocitat de vertigen. Antoine Griezmann continua enamorant la parròquia colchonera amb diagonals impossibles i gols de tots els colors. La baixa de Bacca l'estiu passat semblava un drama per al Sevilla, però Kevin Gameiro ha fet un pas endavant. La seva potència és un autèntic maldecap per a les defenses rivals, que no troben la manera de frenar-lo. Fins i tot Lacazette, davanter letal a les categories de formació, té un dolç idil·li amb el gol. Molt de talent, però no hi ha lloc per a tots. Triar la millor combinació d'atac és el beneït maldecap que tindrà Deschamps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció