Opinió

La ment de l'entrenador

La pilota, mai més
ben dit,
està als peus del trident

Després de les quatre derrotes consecutives del Barça, un s'interroga sobre què deu pensar l'entrenador més enllà de les seves declaracions, obligatòriament optimistes. Potser té una autodefensa per no complicar-se la vida: el trident ha de funcionar. Si ho fa, guanyen. Si no ho fa, perden. La pilota, mai més ben dit, està als seus peus, en un protagonisme i un poder que ells mateixos, liderats per Messi, s'han atorgat. Però a partir d'aquí, comencen les preguntes: d'acord, poder al trident, però en el proper partit, per sanció, n'haurà de substituir un. Què farà? Recórrer a Munir és massa senzill. Tal vegada retornar a la figura d'Iniesta com a baula entre l'extrem i el mig del camp, i més quan al trident li falla l'aprovisionament de pilotes en bones condicions. També haurà de retornar al seu lloc defensiu Alves, ja que la mesura de protecció, més que de càstig, de no alinear-lo diumenge probablement va costar la derrota de l'equip, en dos gols que van venir per la seva banda. Què s'ha de fer amb Neymar i Messi, obsedits a fer driblatges impossibles i perdent inexplicablement pilotes en les passades curtes, aspecte al qual es va afegir Rakitic? I aquest entreteniment del joc, en comptes de retornar al teva-meva històric, que és el que va permetre fer l'únic gol, és absolutament previsible per a la defensa contrària. I si un cop vista la característica del trident –també deu pensar–, no rectifiquem i juguem al contraatac en què són realment letals? I si fins que no estigui centrat i en forma faig descansar Neymar o bé, com fa el Brasil li dono confiança i el faig jugar pel mig?

Les mancances del Barça actual són clares. El període de no poder fitxar ha sortit car, sobretot perquè els dos escollits, Arda i Vidal, obligats a un llarg descans, no els ha provat per lesions i falta d'adaptació. Al Barça li falta un lateral atlètic que pugui competir amb davanters d'envergadura. El recanvi natural de Piqué –qui el substituirà per l'acumulació de targetes?– que és Bartra sembla que no és utilitzat per motius contractuals. Al mig del camp no s'ha trobat el substitut de Xavi tant pel que fa al control com a la passada intencionada.

Quan s'ha deixat de parlar d'anar partit a partit i s'ha començat a parlar de sextets i triplets, la cosa ha anat malament. I amb el doblet passarà igual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)