Opinió

S'entreveu ball de tècnics en l'ACB

Després d'uns anys sense moviments a les banquetes aquest estiu sembla que hi haurà moviments

Si el Guipúscoa baixa a la LEB té garantida la continuïtat el tècnic Porfi Fisac? Si l'Estudiantes baixa es mereix la renovació Sergio Valdeomillos? Ha acabat una etapa a l'Obradoiro Moncho Fernández? Ibon Navarro ha demostrat que és un bon entrenador; tindrà alguna oferta d'algun club amb més diners? Andreu Casadevall ha aconseguit a Saragossa els objectius que li van demanar quan va substituir Joaquín Ruiz? Txus Vidorreta, que ha portat el Tenerife a les portes del play-off després de començar 0-5, es quedarà a l'illa o anirà a algun altre equip? Aíto García Reneses es retirarà o continuarà un any més? I si no continua, és Sito Alonso l'únic candidat a substituir-lo? I Sito deixarà Bilbao tenint contracte fins al 2020? I pot tenir alguna oferta de l'Eurolliga? I a l'Unicaja, Joan Plaza, a qui queda un any més, podria canviar d'aires per anar a entrenar algun equip d'Eurolliga ara que els malaguenys no hi seran? I en la part alta: depèn Xavi Pascual de guanyar l'ACB per seguir a la banqueta? No s'ha guanyat la credibilitat amb tots els títols que ha guanyat per complir tranquil·lament l'any que li queda de contracte? I la renovació de Pedro Martínez a València només depèn de com acabi la temporada i de com s'aixequi l'amo, Joan Roig? I Katsikaris ha complert amb l'objectiu del Múrcia, que s'ha gastat moltíssim però no ha entrat en la copa i va pel camí de quedar fora del play-off? Tornaran Jaume Ponsarnau o Diego Ocampo a alguna banqueta? Entraran altres tècnics a la roda?...

En definitiva, hi ha molts interrogants per desvetllar després de dues temporades en què entrenar en l'ACB era quasi missió impossible. La crisi va fer que es confiés en els tècnics que ja hi havia encara que ho fessin malament. Els clubs no prenien riscos i l'únic camí d'un tècnic per entrenar en l'ACB era pujar-lo des de la LEB. Sembla, però, que això canviarà radicalment aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)