Opinió

DIES IRAE

Maneres de quedar primer

La carrera de Verstappen dependrà de més coses que del seu talent. El Barça júnior sap competir, com ho fa el Sevilla fa anys

El precoç Verstappen

DIUMENGE 15.

Max Verstappen queda primer al Circuit de Catalunya i es converteix en el pilot més jove de la història que guanya un gran premi de fórmula 1. Felicitats! Els que hi entenen destaquen que el seu talent (en part, genètic, sembla) per ser pilot és innegable i li auguren una llarga carrera d'èxits. Jo no hi entenc gaire i no discutiré si és o serà molt bo. En qualsevol cas, la seva primera victòria va ser possible perquè els dos Mercedes es van autoexcloure xocant al començament de la cursa. I tot i això, té molt mèrit el que va fer Verstappen. Però suposo que ja sap que, si no canvia molt la cosa en el negoci d'Ecclestone, els seus èxits en la fórmula 1 dependran més aviat poc del seu talent i molt més de caure en un equip amb els enginyers més enginyosos. I dels pneumàtics, els abandonaments i les entrades a boxs que de la conducció.

El veterà Julbe

DIUMENGE 15.

El mateix dia que triomfa Verstappen, triomfen uns nois de la seva edat que juguen a bàsquet. El Barça guanya l'Eurolliga júnior amb una victòria brillant contra l'Estrella Roja. De fet, l'equip que dirigeix Alfred Julbe amb Jaume Comas i Óscar Orellana ho ha guanyat tot, en una temporada fantàstica en què ha crescut progressivament. No és casual veure-hi la mà de Julbe, segurament l'home ideal al lloc indicat.

L'implacable Sevilla

DIMECRES 18.

El Sevilla derrota el Liverpool en la final de l'Europa League. Ho aconsegueix amb una segona part superba, amb vint minuts de molt bon futbol i de determinació imparable. L'equip de Jürgen Klopp, que en la primera part havia imposat el seu dinamisme, va desaparèixer en la segona. Mentre el partit va ser una qüestió de combat físic i d'intercanvi de transicions, va ser dels anglesos. Quan el Sevilla el va portar al terreny de l'elaboració de futbol, no hi va haver color. La victòria sevillista va retratar un altre cop la realitat del futbol anglès. El Leicester ha passat la mà per la cara als clubs grans simplement amb intensitat. El Sevilla ho va fer amb el Liverpool amb futbol.

Per cert, encara que ja ho sap per experiència pròpia, el Barça hauria de prendre nota de les segones parts de l'equip d'Emery.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)