Opinió

I ara, què?

Per continuar guanyant títols, el Barça necessita fitxar bé per disposar de vint jugadors competitius i fer que les baixes no es notin

No, no se'n sortiran pas aquells que vulguin presentar com un relatiu fracàs la temporada del Barça. N'hi ha, no en dubtin. Són aquells que parlen de la lliga de Zidane o que focalitzen en les ajudes arbitrals els títols blaugrana. Si s'analitzen bé tots els partits de la temporada, queda perfectament clar que el Barça ha estat el gran perjudicat en moltes decisions arbitrals. En la lliga i en la Champions. Però ha guanyat quatre títols, el darrer de manera èpica i jugant una hora amb un home menys. Potser la celebració dels títols que es va fer dilluns a la nit, amb l'absència de jugadors importants i la presència a la gespa de molts fills dels jugadors, va contribuir a una celebració poc eufòrica, tranquil·la, o més tranquil·la que la d'altres vegades. Potser també és que aquest equip ha guanyat tants títols, que els sap valorar sense tanta estridència. Hi havia, fins fa poques setmanes, l'ambició de repetir el triplet –lliga, copa i Champions– i de ser el primer equip a aconseguir-ne dos de seguits. L'eliminació de la Champions va ser dolorosa i va coincidir amb una sèrie de derrotes que van complicar el títol de lliga. Però es va superar l'eliminació i l'equip no va fallar. El resultat és el setè doblet de la història del club. Poca broma. Estem parlant del club del món amb més títols, i això es deu a la història d'èxit que va començar amb Cruyff a la banqueta del Barça. El resum dels darrers vint-i-cinc anys és el resum d'un èxit inqüestionable.

Acabada la temporada, serà el moment de les altes i de les baixes. Ja se n'ha parlat molt i, com gairebé sempre, sense gaire fonament en alguns casos, però ara arriba l'hora de la veritat, l'hora de prendre grans decisions. Sens dubte, el club i Luis Enrique ja tenen perfilat el que volen fer, però ara és el moment de les concrecions. Cal pensar que altres grans clubs europeus estan en la mateixa situació i que tots van a pescar a les mateixes aigües. Ben aviat podrem opinar de les altes i de les baixes, que aquesta vegada semblen més cantades que mai. Aquesta és una part de la temporada en què el protagonisme deixa d'estar a la gespa i es trasllada als despatxos. Allà és, doncs, on es comencen a forjar els títols que han d'arribar. Escollir bé quins són els jugadors prescindibles, millorar el que se'n diu el fons d'armari, i fitxar el necessari per millorar un equip que és molt complicat de millorar.

I aquesta serà la base dels èxits futurs. Hi ha jugadors que sembla clar que deixaran el club. D'altres que potser ho faran per falta d'oportunitats. Però el que cal és fitxar bé. Si una conclusió es pot treure d'aquesta temporada és que hi ha hagut tretze jugadors que han aguantat el pes de l'equip, per decisió de Luis Enrique. Han acumulat molts minuts i potser en aquesta manca de descans caldria buscar els motius de per què hi va haver aquella baixada d'intensitat tan acusada en el tram final de la temporada. Hi ha un gran equip. Mantenir la porteria ben coberta ja és important. Però cal fitxar per millorar determinades posicions. No es troben jugadors com Messi, Neymar i Suárez amb facilitat, però si aquest equip vol continuar guanyant ara és el moment de tenir el cap clar i de prendre les decisions oportunes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)