Opinió

Perdó, però no som Messi

Deixin de fer campanyes que
més que eficaces acaben avergonyint
el personal
i els afectats

Un dia va ser una pancarta proclamant que la Masia no es tocava, i fa uns dies una etiqueta en les xarxes socials empenyent el món barcelonista a solidaritzar-se amb Messi. Crec que al Barça algú està fallant estrepitosament. Subratllo: crec que al club hi hauria d'haver algú, amb perfil de lideratge, que amb una visió panoràmica i amb capacitat d'intuir com poden caure algunes decisions preses sense gaire seny, tingués la determinació de dir un no categòric a campanyes o gestos populistes.

L'absència d'una ment lúcida està portant el Barça a moure's constantment en el territori del ridícul, i no perquè ho diguin els adversaris, sinó perquè molts seguidors observen perplexos com aquestes pancartes i etiquetes a Twitter no són més que atacs de club petit.

No discutirem el ferum que desprèn que una exdirectiva de Florentino Pérez hagi estat una de les mans executores en l'animadversió que s'ha vist de la justícia contra Messi. No cal que ens ho diguin, ja ho sabem. Si aquest és el problema, aquí hi ha algú que no està entenent què és el que passa. Primer, potser el Barça no s'ha de ficar en les finances dels seus esportistes, perquè ja en té prou amb les seves, però qui diu no ficar el nas no està dient que l'esportista no ha de rebre un bon assessorament abans d'iniciar un camí perillós cap al frau.

Segon, crec que ha quedat palès que el jugador i el seu pare, amb coneixement, poc o nul, han comès un seguit de delictes. Vist això, és aquí que el Barça ha de saber actuar en el futur, brindant un suport, orientant o simplement sensibilitzant, que és el mateix que dir que ha d'advertir dels riscos. I fins aquí ha d'arribar el club. No hi ha més camí. La resta, pel que s'ha vist, no ha estat més que una nova escenificació d'anar fent el ridícul, un cop rere l'altre, amb campanyes que no aporten res de bo ni a la institució ni al jugador. M'agradaria saber què deu pensar Messi d'aquesta campanya. En deu estar avergonyit.

No es tracta d'una lesió, de mala sort, d'una desgràcia colpidora en què una ànima necessita el suport de la gent i que el club canalitzi aquest alè. No, aquí hi ha molta història que no s'ha explicat i que mai se sabrà, perquè afecta l'àmbit privat dels Messi, en què un dia algú decideix fer les coses d'una manera i no d'una altra, sabent o no dels riscos que es corrien. Insisteixo, una cosa és l'acarnissament que alguns han practicat i una altra els motius pels quals Hisenda investiga Messi. En el primer aspecte, crec que a molts ens trobaran al costat de Messi, perquè hi ha molts gestos que van més enllà de voler trobar la veritat. En el segon, el club ha decidit suplantar la idea que tenen els socis i seguidors, com si fos única, de com s'ha d'actuar davant la legalitat i el fisc. I aquí comet, novament, un gravíssim error.

I aquest error, perquè ja és un clàssic, sembla que neix més de la improvisació, de la por del què diran o del temor que el jugador marxi, que no pas d'un gest consensuat, calculat i volgut.

No, perdonin, però crec que vostès es tornen a equivocar, i nosaltres no som Messi. Nosaltres estimem Messi i el valorem moltíssim, però si els gestors del Barça tenen mala consciència respecte al jugador i la manera com han gestionat la seva crisi, que no s'aprofitin més de la bona fe dels seus seguidors.

Canviïn la metodologia de treball en el camp fiscal, en el contractual i en d'altres que no fan més que originar problemes judicials al patrimoni blaugrana, i facin el favor de tornar a fer del Barça un club respectat, modèlic i honorable. Deixin de fer campanyes que més que eficaces acaben avergonyint el personal i els afectats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)