Opinió

DIES IRAE

Història per bé, història per mal

El duel entre Stenson i Mickelson a l'obert Britànic és un dels grans moments de la història de l'esport

El millor anunci de golf

DIUMENGE 17.

Henrik Stenson guanya l'obert Britànic de golf. El sol fet que és el primer jugador suec que ho aconsegueix, que ho fa amb el millor resultat històric en l'última jornada d'un major (-8) i que el resultat final iguala el rècord de cops sota el par en un Grand Slam (-20) ja són motius per destacar el torneig d'aquest any al Royal Troon. Però tot això, que estadísticament ja és història, és poca cosa al costat de l'espectacle que van oferir el finalment campió i el segon classificat, el nord-americà Phil Mickelson. El nivell de golf que van exhibir tot dos jugant en el mateix partit les dues últimes jornades va ser estratosfèric. Van competir a encerts en un torneig en què la majoria de competidors van sucumbir a la dificultat del camp i de les condicions intrínseques dels links. No és gratuït que la seva exhibició s'hagi comparat amb el mític duel al sol que van protagonitzar Jack Nicklaus i Tom Watson el 1977 a Turnberry.

El duel entre Stenson i Mickelson, però, va ser més que un esdeveniment per a malalts de golf. Va ser un episodi dels que queden per a la història de l'Esport, en majúscules. I una magnífica oportunitat per als que no són addictes al golf per fer-se'n aficionats. Inesborrable per als especialistes i el millor anunci de golf per al públic en general.

La Rússia més corrupta

DILLUNS 18.

La pitjor cara de l'esport la vam veure l'endemà del triomf de Stenson. L'informe McLaren sobre la trama de dopatge d'estat a Rússia és un dels escàndols més colossals de la història de l'esport. Història lamentable de l'esport. Evidentment, passi el que passi, els més perjudicats seran els esportistes russos que no s'han dopat. Però el càstig ha de ser dur i exemplar. La decisió del COI, l'endemà, d'ajornar la possible sanció fa una mica de pudor.

El cas també és una mostra més que Rússia fa anys que ja no és una democràcia homologable.

Penseu-vos-ho bé, sisplau

DIMARTS 19.

Ángel María Villar presenta candidatura a presidir la UEFA. El sol fet que un personatge com ell pugui ser candidat ja demostra que la UEFA ni s'ha regenerat ni sembla que tingui prou vida intel·ligent per ser un organisme èticament i institucionalment digne.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)