Seleccions

El Catalunya-Paraguai comença a escalfar motors

Aquest migdia s’ha presentat oficialment el partit de la selecció absoluta femenina que es jugarà a Palamós el 7 d’abril (12.15h)

Fa unes setmanes la Federació Catalana de Futbol va fer oficial que la selecció absoluta femenina tornaria a jugar un partit cinc anys després de l’última cita i aquest migdia s’ha presentat oficialment el matx, que serà el diumenge 7 d’abril. La selecció disputarà un partit internacional contra el Paraguai al municipal de Palamós-Costa Brava a partir de les 12.15h i en directe a TV3. L’acte de presentació s’ha realitzat a la sala d’actes de la seu de la FCF i ha comptat amb la presència del president de la federació Joan Soteras, el seleccionador català Xavi Llorens, que s’estrenarà en el càrrec, la jugadora catalana Cristina Baudet i la jugadora del Paraguai Jessica Martínez –les dues futbolistes del Llevant les Planes. “El retorn de la selecció absoluta femenina serà una gran jornada de futbol. Estic molt content i agraeixo a l’Ajuntament de Palamós i al Palamós CF per la predisposició a acollir el partit”, ha dit Joan Soteras, que ha posat en valor el creixement del futbol femení a Catalunya arran de la campanya Orgullosa engegada el 2017.

“Tenim més de 60 jugadores que competeixen a primera divisió. Haig de fer una tria entre totes elles, que segur que ho faran bé. M’ha sorprès les ganes de les futbolistes per a jugar el partit perquè he trucat força d’elles i estan molt predisposades a venir amb Catalunya”, ha dit Xavi Llorens, que donarà la convocatòria definitiva la setmana prèvia al partit. Una de les que es preveu que hi sigui, com ja va fer en l’anterior partit de la selecció, és Cristina Baudet. ““Des del primer moment que Xavi Llorens em va trucar no vaig dubtar a acceptar aquesta petició. És un plaer tornar i tinc moltes ganes de jugar aquest partit”, ha dit la futbolista del Llevant les Planes en l’acte.

El del proper 7 d’abril serà tot just el segon partit internacional de la història de al selecció absoluta femenina, que després de jugar altres partits contra seleccions territorials de l’estat es va enfrontar a Xile el 2019. El combinat del Paraguai ocupa actualment la posició número 49 en el rànquing FIFA de seleccions i ve de disputar la Copa Oro de la CONCACAF, en què va participar com a convidada i va arribar als quarts de final. L’equip sud-americà ha disputat un total vuit edicions de la Copa Amèrica i ha arribat dues vegades a les semifinals, el 2006 i el 2022.

Entrades solidàries

El cost per entrada per veure en directe el retorn de la selecció absoluta femenina serà de 3€. A partir d’aquest dimarts, 19 de març, es podran adquirir a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol. Tots els beneficis de la venda d’entrades aniran destinats íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona i al seu projecte “Guapes i Valentes” en favor de la lluita contra el càncer. Aquesta entitat gironina sense ànim de lucre treballa des del 2004 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i de les seves famílies i a finançar projectes de recerca sobre la cura d’aquesta malaltia.

La presidenta de la Fundació Oncolliga, Paqui Badosa, ha agraït ser l’entitat beneficiària del vessant solidari del partit: “El nostre objectiu és ajudar totes les persones amb càncer i sobretot tractar els efectes secundaris d’una malaltia com és el càncer”. Aquest passat 2023, des de la Fundació Oncolliga, han atès unes 2.100 persones, de les quals 500 formaven part del projecte “Guapes i Valentes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)