Seleccions

Catalunya converteix la festa nacional en un festival contra Paraguai (5-1)

Feia cinc anys que la selecció catalana femenina no jugava un partit. Avui, a l’estadi de Palamós i sota les ordres de Xavi Llorens, que s’estrenava a la banqueta, les catalanes han convertit la festa nacional en un festival amb gols d’Emma Ramírez, Cristina Baudet, Maria Llompart, Fatou Kanteh i Vicky Losada.

La festa ha començat abans del partit, amb una actuació de la Suu, la presentació de les jugadores i la prèvia habitual amb els himnes de cada selecció. De futbol, però, no n’ha faltat, i de gols tampoc. Els primers minuts han estat de tanteig. El conjunt català només va fer un entrenament previ ahir a la tarda. Fins al minut 10’ les catalanes no han arribat a la porteria de Bobadilla amb un mal control d’Arola que no l’ha permès finalitzar-ho. L’albiroja però, tampoc havia fet grans arribades.

Quan el marcador marcava el minut 15, Vicky ha vist bé a Emma Ramírez cavalcant per la dreta i després d’avançar uns metres la dona a Arola dins l’àrea, que ha estat l’encarregada d’acabar-ho i obrir la llauna. En la primera clara per Catalunya, les de Xavi Llorens no han fallat.

Celebrat el primer gol, al minut 17:14 la grada ha corejat la paraula independència, mentre al terreny de joc, Catalunya dominava sense crear grans ocasions de perill. Al 32’ ha arribat la segona diana. Retallada d’Arola que deixa a terra a Bareiro i la passa a Irina Uribe, que d’esperó, posa la pilota a l’àrea per Cristina Baudet, que al segon intent ha entrat.

I no hi ha dos sense tres, com a mínim avui, i ha arribat el tercer gol de les catalanes firmat per Maria Llompart. Cristina Buadet ha vist la jugadora del Vila-real sola i li ha fet una passada filtrada que, Llompart, en una bona desmarcada i veient la portera avançada, l’ha enviat picadeta i per sobre de Bobadilla, al fons de la xarxa. Les visitants han tingut un parell d’ocasions i totes elles han acabat en mans de Sullastres. Primera part solvent del conjunt català que feia cinc anys que no jugava un partit. I abans de marxar el vestidor, pràcticament totes les jugadores que eren a la banqueta, han sortit a escalfar.

A la represa, sabent que la freqüència dels partits de Catalunya no és molt alta, Xavi Llorens ha volgut fer jugar a tothom i que haguessin sortit titulars, al verd només quedaven Leila Ouahabi, Marta Torrejón i Irina Uribe. Tot i que els catalanes han sortit amb intensitat i ben col·locades, Paraguay ha provocat una falta directa al minut 2’ que Jessica Martínez s’ha encarregat de xutar i ha acabat directament a les mans de Gemma Font, que ha substituït a Sullastres en la segona meitat. Però després d’aquest primer avís, Rebeca Melissa ha firmat el primer de les paraguaianes. Però Catalunya encara tenia molt a dir.

Amb 3.351 aficionats a les grades de Palamós, les de Xavi Llorens no volien decebre. I al minut 5’ de la segona part ha arribat Fatou Kanteh per fer el quart. La banyolina que ha entrat a la segona meitat ha aprofitat la centrada de Meri Martorell, i, de primeres, ha signat la quarta diana. Després d’uns canvis on, ha entrat Judit Pablos, l’última jugadora catalana que faltava a la banqueta per tenir minuts avui, el partit ha seguit amb bon ritme, dominat totalment per les catalanes.

Arribats a la mitja hora de partit, la històrica del Barça i ara jugadora del Brighton Vicky Losada, ha volgut sumar-se a la festa. Després d’una bona jugada col·lectiva, trepitjant la pilota i superant la portera, Losada que jugava de fals 9, que no és la seva posició habitual, ha marcat el gol que feia cinc, com les barres de la polèmica samarreta que lluien les jugadores.

I tot i diverses ocasions més que han creat les catalanes, el marcador ja no s’ha mogut, i amb un contundent 5-1, ha acabat la festa nacional a l’estadi del degà del futbol.