Seleccions

Deu dies per fer història

La selecció ja és al Vèneto. Catalunya amateur va arribar ahir a Itàlia, on a partir de demà iniciarà la carrera per culminar un cicle victoriós amb el primer títol internacional de la selecció

Quan un bloc s'acostuma a fer coses grans, el més normal és que no estigui saciat fins que no ho guanyi tot. La selecció catalana amateur, doncs, afronta la fase final de la copa Regions de la UEFA amb una consigna molt clara: fer vàlida aquesta màxima i continuar fent història. Toca, doncs, alçar el primer títol oficial de Catalunya en l'àmbit internacional. D'entrada, no hi ha cap repte més il·lusionant que defensar els colors del teu país lluny de casa. Fer-ho en el moment actual, multiplica sensacions.

El combinat català va arribar ahir a primera hora de la tarda a Montegrotto Terme centrat a culminar el cicle que va començar a Astúries i es va encarrilar a Ucraïna. Al davant, els futbolistes de Toni Almendros tenen una lligueta de tres partits, en què el campió jugarà la final contra el primer classificat de l'altre grup. Catalunya, doncs, té una fita difícil: apartar del camí cap al títol tres seleccions de l'est, que segons afirma Almendros “per calendari, arriben en un millor estat físic”.

Poder contra poders

La selecció catalana s'enfrontarà, de manera successiva, amb els combinats que representen Bielorússia, Bulgària i Rússia en la lligueta prèvia. El tècnic afirma que els seus són ambiciosos, tot i que adverteix “que ara només queden blocs de nivell, i el repte és molt complicat”. Els rivals, el cansament acumulat i la calor sufocant seran tres dels contratemps als quals hauran de fer front els catalans. Ahir, els pupils d'Almendros es van exercitar a dos quarts de set de la tarda amb la fita d'aclimatar-se a les condicions que es trobaran. La sessió va tenir només un contratemps: Munta no es va poder entrenar perquè té una sobrecàrrega al turmell i havia de reposar. En principi, però, espera arribar al partit de demà.

Per combatre el front oriental, en tot cas, Catalunya haurà de fer relluir les seves virtuts: ser un conjunt molt sòlid al darrere, amb múscul i qualitat a la medul·lar i amb pólvora a dalt. A la punta de llança, de fet, hi falta el capità Carlos, que està disputant la promoció amb l'Olot, però no faltarà fam de gols: hi ha un altre referent, Enric, que aquesta temporada ha fet 24 gols amb el Cornellà. D'altra banda, si l'estat físic dels jugadors és un dels grans problemes que haurà de combatre Toni Almendros, el seleccionador té un petit avantatge: ha pogut configurar una convocatòria molt similar a la que va jugar a Kíev, amb tan sols sis cares noves.

El bloc d'Ucraïna es manté i els nous els coneixem. Estem treballant amb la il·lusió de fer una cosa gran
Guillem Cornellà
migcampista de catalunya
Els rivals estaran millor físicament, però hem arribat fins aquí i ara hem de ser ambiciosos tot i les dificultats
Toni Almendros
seleccionador de catalunya

LA DADA

6
jugadors nous
hi ha: Ò. Muñoz i Diego (Europa), Puerto i Franco (Cornellà), Carlos (Santfeliuenc) i Munta (Rapitenca).
Aquesta és un competició difícil, amb poca informació dels rivals, però tenim moltes ganes d'alçar el títol
Albert Vivó
central i capità de catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)