Seleccions

A només un esglaó del tron

Catalunya, a la final. La selecció amateur es va imposar a l'Olimp de Moscou gràcies a un gol de Domínguez i va aconseguir el passi al duel determinant, en què s'enfrontarà al Vèneto

La dada

El combinat rus tornarà a casa sense haver marcat cap gol.

La dada

La selecció del Vèneto (Itàlia) és l'única que ho ha guanyat tot.

rússia0

catalunya1

Catalunya vol regnar a Europa i només 90 minuts separen l'equip de Toni Almendros del tron. Ahir, un gol matiner d'Antonio Domínguez i una defensa ben plantada van permetre als catalans fer els deures contra el bloc rus i obtenir el bitllet per a la final de demà, en què els espera el Vèneto italià, que juga a casa i que els posarà les coses ben difícils. La selecció, en tot cas, va tornar a demostrar ahir que és capaç d'adaptar-se a totes les circumstàncies, sigui quin sigui el perfil del rival. Val a dir, això sí, que contra l'Olimp de Moscou va haver de patir de valent, perquè va faltar aquell gol que dóna la tranquil·litat.

L'inici de partit va ser rodó per a Catalunya, que es va avançar en la primera ocasió. L'encarregat d'obrir la llauna va ser Antonio Domínguez (10'), que va aprofitar una centrada mil·limètrica de Guillem Cornellà per batre Pogorelov. El central del Vilafranca va enviar la pilota arran del pal, amb una rematada molt precisa amb el cap. El gol català, això sí, hauria quedat en ben poca cosa si un minut després Cano no hagués esmenat una mala sortida de Carlos i hagués salvat sota la línia de gol un xut d'Asadov. A partir de llavors, molts nervis i poc futbol. Els de Toni Almendros es van tancar bé al darrere i van buscar el segon amb el joc directe, però sense la profunditat necessària per generar perill a la porteria russa. Només Enric, amb una rematada molt desviada en el 27', va neguitejar el conjunt de Moscou, que tampoc no va ser capaç d'aproximar-se de manera clara a l'àrea de Carlos.

Control sense sentència

Catalunya no volia que el partit se li escapés i, després de l'experiència contra els búlgars, va mantenir el rigor al darrere, tot i que els nervis van impedir que es veiés un partit animat. En aquest context, els russos dominaven, però no creaven gaire perill, fet que ja anava bé a l'equip de Toni Almendros. Carlos, de fet, només va haver de lluir-se un cop: en un xut llunyà i potent d'Eliazian que va refusar amb solvència (59'). Així, les millors ocasions van ser per als catalans, que van tenir el 2-0 a tocar, tot i que les arribades perilloses d'Enric, Cano i Joel van acabar en no res. Al final, doncs, un 1-0 que deixa el cim només un pas.

CATALUNYA: Carlos, Franco, Domínguez, Cano, Putxi, Guillem Cornellà (Xavi Puerto, 51'), Heredia, Munta, Ramon Rovira, Enric (Òscar Muñoz, 84') i Diego (Joel, 62'). OLIMP MOSCOU (RÚSSIA): Pogorelov, Gurov, Lixtxuk, Markov, Demidov, Tarakanov, Lokxin (Kaminin, 45', Kazantsev, 84'), Maskaev, Fufligin, Asadov (Evtiukov, 45') i Eliazian. GOLS: 1-0 (10') Domínguez. ÀRBITRE: Vlado Glodjovic (Sèrbia). T.G.: A Munta, Heredia, Joel, Diego i Puerto, de Catalunya; i a Kaminin, Eliazian, Markov, Maskaev i Lixtxuk, de l'Olimp. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 300 espectadors al Maurizio Sacco, de Bagnoli di Sopra.

Carlos i Cornellà, inamovibles

Toni Almendros ha treballat tota la setmana per dosificar els minuts dels seus jugadors, tot i que n'hi ha un parell que han format part de l'onze inicial en els tres partits: el porter Carlos Miguel i el migcampista Guillem Cornellà. El futbolista del Figueres, doncs, és l'únic jugador de camp alineat sempre, tot i que ha estat substituït en els tres partits i acumula 183 minuts. Ha jugat, doncs, l'equivalent a dos partits sencers. Carlos, d'altra banda, va completar el tercer duel sencer i el segon en què no rep cap gol. D'altra banda, Toni Almendros no tindrà cap sancionat amb vista a la final, ja que ningú ha vist dues grogues.