Seleccions

De jugador anònim a heroi nacional

Futbol de platja. La FCF castiga Jeroni Rañé per haver mostrat un missatge de contingut polític

Jeroni Rañé, un antic jugador d'elit d'hoquei sobre patins, és ara mateix un dels millors futbolistes catalans en la modalitat de futbol platja, fet que l'ha convertit en un habitual en les convocatòries de la selecció catalana. Amb el Xiri's Torredembarra ha guanyat tots els títols possibles en l'àmbit català i espanyol i en el partit Catalunya-Anglaterra de l'any passat va ser nomenat millor jugador. Però la fama li ha arribat ara i per qüestions extraesportives, tal com li va passar, salvant les distàncies, a Roser Tarragó.

El responsable de la comissió de futbol platja de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Raül Sus, va anunciar a Rañé –mentre aquest anava cap a la dutxa– que l'expulsava de l'equip després del partit que els catalans van jugar contra Itàlia precisament a Torredembarra (5-8). Rañé havia celebrat un gol aixecant la samarreta i mostrant un missatge que fa referència a l'actual situació política a Catalunya: “Ells van guanyar la guerra i nosaltres guanyarem la pau”. El partit es transmetia en directe per Esport 3. “Al final del partit el directiu se'm va acostar i em va dir que no podia fer més pallassades i que estava expulsat de la selecció”, va explicar ahir Rañé en declaracions a Catalunya Ràdio. “El que no entenc –hi va afegir– és que em sancioni un directiu a viva veu, sense que es reuneixi cap comitè i que no m'ho facin per escrit d'una manera més seriosa. Potser sí que he comès una falta però el procés per sancionar-me trobo que no té sentit.” Rañé apunta a la possibilitat que Sus sigui també directiu de la federació espanyola per entendre la seva actitud. El futbol platja és una modalitat que depèn de la federació catalana de futbol i, per tant, de la federació espanyola, en la qual Sus té responsabilitats.

“He vist per la televisió grans jugadors de futbol arreu del món mostrant missatges de tota mena i mai se'ls ha expulsat; potser si llegim la lletra petita del reglament em tocaria una multa, però trobo molt estrany que em sancionin així”, va explicar Rañé, que és nebot de l'exconseller de Treball Josep Maria Rañé i de l'actor Ferran Rañé. “El missatge es pot entendre de moltes maneres, fins i tot com un homenatge al meu avi que va morir a la guerra”, precisa el jugador. En la sanció al futbolista no es precisa, en cap cas, quant de temps estarà sancionat.

Suport a la xarxa

En saber-se l'expulsió del jugador, Rañé va rebre el suport a la xarxa, sobretot a Twitter a través de l'etiqueta #TotsSomJeroniRañé. Els usuaris van mostrar-se majoritàriament crítics amb la decisió de la federació.

Un acte d'indisciplina

La versió de la federació sobre la sanció és ben diferent de la del jugador. “Rañé representa una institució i no pot fer cap reivindicació individual aprofitant el ressò de la selecció”, assenyala en un comunicat. “El fet d'apartar-lo –hi afegeix– respon a motius d'indisciplina mostrats per Rañé en acabar el partit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)