Seleccions

Gerard agafa el timó

El relleu de Cruyff. L'exjugador del Barça substitueix l'holandès i serà el seleccionador de Catalunya els pròxims dos anys, acompanyat de l'exfutbolista de l'Espanyol Sergio González

La incògnita que va obrir Johan Cruyff quan va acomiadar-se de la selecció catalana ha quedat tancada i l'holandès ja té successor: l'exjugador del Barça i comentarista de TV3 Gerard López, que assumeix el càrrec pels pròxims dos anys. L'acompanyarà a la banqueta, com a segon entrenador, l'exfutbolista de l'Espanyol Sergio González. La Federació Catalana de Futbol (FCF), doncs, confia les regnes de la selecció nacional a dos homes amb unes característiques similars: són exfutbolistes que fa poc que han penjat les botes. El president de la FCF, Andreu Subies, buscava un seleccionador com aquest: “Creiem que és el perfil ideal, perquè és jove, es porta bé amb tothom i coneix bé els cracs catalans.”

Gerard López, a més, coneix molt bé la casa, ja que ha tingut llarg recorregut amb Catalunya –amb la selecció absoluta i també amb les inferiors– i té una bona sintonia amb la federació. Subies, de fet, espera que el nou seleccionador compagini aquesta tasca amb altres de diferents dins de la FCF en els dos anys vinents. “Espero que col·labori en altres facetes, com ara el combinat amateur o les seleccions de base”, explica el president de la federació, que va valorar molt positivament la disponibilitat de Gerard, que no dirigeix cap equip.

El nou seleccionador català treballa actualment com a comentarista i analista tècnic de les retransmissions de futbol de TV3, una tasca que fa des del curs passat. Abans, l'exfutbolista de 34 anys havia tingut una dilatada trajectòria, en què destaquen els cinc anys en què va estar al primer equip del Barça (del 2000 al 2005) i les tres últimes temporades, al Girona.

La federació, això sí, té molt clar que cal buscar complicitats amb els dos clubs catalans de primera divisió, i l'exjugador de l'Espanyol Sergio González acompanyarà Gerard. El segon tècnic va militar quatre temporades en el club blanc-i-blau (del 1997 al 2001) i és l'ajudant de l'entrenador de l'Espanyol B, Manolo Márquez.

La primera opció

Amb l'arribada de Gerard, d'altra banda, la federació veu complert el seu desig, ja que el granollerí era la primera opció de la llista d'Andreu Subies. Ahir, de fet, tots dos es van reunir i van segellar l'acord. El nou seleccionador, de fet, va afirmar en unes declaracions que recull el lloc web de la FCF que “defensar la selecció catalana és molt important perquè és una potència a nivell mundial”. Gerard, de fet, es va comprometre a treballar des d'ahir mateix amb Sergio González per “configurar una selecció al més potent possible”.

Amb el nou equip tècnic a la selecció, la FCF s'assegura una bona sintonia amb els futbolistes en actiu del Barça i de l'Espanyol. Gerard López, per exemple, va coincidir com a jugador amb figures com ara Víctor Valdés, Puyol o Xavi. En els dos anys vinents, doncs, Catalunya tornarà a jugar amb un bloc de categoria, que podria competir amb moltes garanties en qualsevol competició oficial. Temps al temps.

AMB ORGULL

“La selecció és una potència mundial”, va dir Gerard després de ser nomenat
Ell i Sergio tenen una molt bona relació i treballaran amb implicació aquests dos anys
Andreu Subies
president de la fcf
Buscàvem una figura que encarnés el moment únic que viu ara el país i que, a més, pugui fer altres tasques dins de la federació
Gerard té el perfil que volem: és jove, ha jugat des de petit amb Catalunya, té una trajectòria internacional i coneix bé els cracs d'aquí

Des de ben jove amb Catalunya

La carrera futbolística de Gerard ha anat molt estretament lligada a la selecció. I és que el granollerí sap molt bé el que significa vestir la samarreta de Catalunya: ho ha fet des que era un nen. El nou seleccionador ha jugat amb el combinat català en moltes categories, des de la d'alevins fins a l'absoluta. Gerard, de fet, va ser campió estatal amb la selecció alevina i la sub-17. Un cop consolidat en el futbol d'elit, a més, l'exfutbolista es va fer un fart d'assistir a les convocatòries de l'absoluta. Gerard ha estat nou cops internacional. D'altra banda, el seu segon, amb qui es va treure el títol de tècnic, és el futbolista que ha disputat més partits amb Catalunya. Sergio ha disputat concretament quinze partits amb la selecció absoluta comptant l'últim contra Nigèria, en què va rebre un homenatge i va marcar l'únic gol de la nit.

El 30 de desembre, primera cita

El dilluns 30 de desembre, en un estadi i una hora encara per determinar, Gerard López debutarà com a seleccionador català. El seu primer partit a la banqueta serà en el tradicional amistós de Nadal. La federació ja s'ha posat a treballar en aquesta cita i està centrada a trobar un rival. Tot i que el seu nom és una incògnita, serà una selecció del perfil de la darrera que va visitar Barcelona: Nigèria. I és que la FCF no vol generar dèficit amb el partit i convidarà un combinat que tingui un cost moderat. Això sí, intentarà que sigui un bloc que disputi alguna competició internacional. El president de la FCF explica que ja fa uns dies que s'està buscant un equip que estigui disponible el 30 de desembre, que és una data difícil. “Un cop sapiguem el perfil de la selecció rival, decidirem en quin estadi es juga”, detalla Andreu Subies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)