Seleccions

La trajectòria

Gerard López

Una dècada de compromís

Gerard va ser internacional amb Catalunya del 1997 al 2008

Va disputar vuit amistosos i va fer dos gols: contra Lituània (2000) i contra el Brasil (2004)

La trajectòria de Gerard ha estat paral·lelaa la selecció, ja que el granollerí va començar a jugar amb Catalunya d'aleví i la resta de combinats inferiors

Hi ha ben poca gent que pugui parlar amb més coneixement de causa de la selecció que Gerard López. I no només pel seu nou càrrec. Més enllà del seu rol acabat d'adquirir, el granollerí té l'aval d'una trajectòria de més de deu anys de convocatòries amb el combinat absolut i de gairebé vint si es compten les participacions amb les seleccions inferiors. L'actual tècnic de Catalunya va ser un fix en els partits de la selecció de finals de la dècada dels noranta i principis del 2000. Va disputar, en total, vuit partits amistosos entre el 1997 –ja va ser present en la visita de Bulgària a l'estadi olímpic Lluís Companys– i el 2008, quan va jugar el seu últim duel internacional, el Catalunya-Argentina. Gerard, amb tot, va disputar 424 minuts amb la samarreta de la selecció i va marcar un parell de gols, contra Lituània (2000) i contra el Brasil (2004).

“Catalunya és la selecció que més cops he defensat en la meva vida”, explica el vallesà, i hi afegeix: “Suposa un gran repte estar al capdavant del combinat en què he jugat tantes vegades: sent aleví, sub-15, sub-19 i també com a jugador de l'absoluta.” Vaja, que Gerard té amb la selecció una relació de mitja vida. I és que va començar a competir amb la samarreta de Catalunya poc després de complir els deu anys, quan era jugador aleví. Aquest bagatge, doncs, li dóna una perspectiva més àmplia de tot el que significa el futbol d'aquí i la selecció, tal com ell mateix relata. “Sóc un fruit del futbol català. Vaig fer els primers passos al camp del Granollers, vaig estar en les categories inferiors del Barça i també en el primer equip i em vaig retirar al Girona. Sóc un home creat i format a les bases, allà on neix i creix el futbol català”, explica Gerard, i continua: “Tot això permet que afronti aquest projecte amb totes les ganes possibles.”

Tres moments ben marcats

Si hi ha una cosa que no li falta a Gerard López després del seu pas per les diverses categories de la selecció catalana són records. Això sí, el granollerí té clar amb quins moments es queda. N'hi ha tres. “Sempre recordaré el campionat estatal aleví que vam jugar a Logronyo, en què vam acabar campions. Jo era el capità i vaig acabar sent el pitxitxi. Em va fer una il·lusió increïble”, explica el seleccionador, que continua relatant: “També guardo un record molt especial del gol que vaig marcar en el partit contra el totpoderós Brasil i, sobretot, l'enfrontament contra Nigèria del 1998 a l'estadi olímpic, que va tenir un gran caràcter reivindicatiu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)