Publireportatge

Esportcat torna a apostar pel circuit Godó sub-14 per projectar els joves valors del tennis català

La 3a edició del campionat s’emmarca en l’objectiu d’aprofitar la projecció dels grans esdeveniments esportius per fomentar la base

Girona, Lleida, Sabadell i Tarragona acolliran les eliminatòries a partir del 13 de gener
Els/les campions/es de cada prova jugaran la fase final al RCTB durant el torneig ATP 500

Portar més enllà els grans esdeveniments esportius del país per tal que no suposin un punt final, sinó una part més del camí per estendre l’esport base, tant en categoria femenina com masculina. Que els més joves tinguin les grans figures a prop, les tinguin com a referents i vegin que poden arribar lluny en el seu esport. Això és l’esport circular que Esportcat-Generalitat de Catalunya continua promovent com una dels eixos de la seva política esportiva.

Un bon exemple i d’èxit d’aquesta aposta és el circuit sub-14 que el prestigiós torneig Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Conde de Godó de tennis torna a posar el marxa el 2024. La iniciativa, organitzada a proposta d’Esportcat en col·laboració amb la Federació Catalana de Tennis, té l’objectiu de fomentar el desenvolupament i la participació de nens i nenes menors de 14 anys en el tennis i referma el compromís amb els joves talents del tennis català.

Prop de 1.000 tennistes de tot Catalunya van disputar el torneig aquest 2023 i a partir del gener vinent es durà a terme en quatre seus ubicades a Girona, Lleida, Sabadell i Tarragona, consolidant-te com una plataforma única perquè els joves talents demostrin les seves habilitats i passió pel tennis. “Després de dues edicions amb un balanç molt positiu, continuarem donant visibilitat als joves valors del tennis català i projectant amb èxit l’esport base i el femení”, assegura Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Jugar al costat dels ídols

Una de les característiques destacades del circuit sub-14 és que els campions de cada prova rebran una invitació especial per participar a la fase final del torneig principal, que es durà a terme la setmana del 13 al 21 d’abril a les pistes del Real Club de Tennis Barcelona-1899. D’aquesta manera, els joves esportistes tindran la possibilitat de viure l’experiència d’un esdeveniment d’alta competició i conviure amb els jugadors professionals de nivell mundial que aquella setmana estaran jugant la 71a edició del Godó.

El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Conde de Godó es consolida així no només com un esdeveniment esportiu d’elit, sinó també com un impulsor clau del tennis juvenil a Catalunya. La Federació Catalana de Tennis i Esportcat -en el marc del patrocini del Govern al torneig de l’ATP- donen suport a aquesta iniciativa com a part dels seus esforços conjunts per enfortir el tennis a Catalunya.

Més informació:

Seus i dates del circuit

La competició sub-14 constarà de quatre campionats, en categoria femenina i masculina, que es disputaran durant quatre caps de setmana consecutius. El calendari dels primers dos tornejos s’iniciarà el 13 de gener al Club Tennis Tarragona i al Cercle Sabadellès. Les eliminatòries es duran a terme durant els tres primers caps de setmana, culminant amb les finals programades pels dies 3 i 4 de febrer.

Posteriorment, els dos campionats restants començaran el 20 de gener a les pistes del Club Tennis d’Aro (Girona) i del Club Tennis Lleida (Lleida) i finalitzaran el 10 i 11 de febrer, respectivament, coincidint amb els Family Day.

A més dels emocionants partits a la pista, s’ha programat el Family Day durant les finals, que comptarà amb clínics per a joves i adults, sorteigs d’entrades per al torneig ATP 500 i diverses sorpreses més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.