Barça

L’amistós entre l’Argentina i Israel finalment se suspèn

Selecció argentina. La tensió creixent i les amenaces nascudes a Palestina i que ahir ja es van traslladar a Barcelona provoquen que l’AFA decideixi no disputar el partit de Jerusalem

El partit amistós que dissabte havia de jugar la selecció de l’Argentina contra la d’Israel ahir va quedar suspès a causa de la tensió creixent que la disputa d’aquest duel havia despertat a Palestina. Les protestes es van iniciar a Buenos Aires, després a Palestina i ahir ja s’havien traslladat a Barcelona, on aquests dies el combinat de Jorge Sampaoli està concentrat preparant-se per al mundial de Rússia que començarà d’aquí a vuit dies.

Un grup de persones defensores de la causa palestina es van dirigir a la ciutat esportiva Joan Gamper per protestar per la presència de la selecció de l’Argentina dissabte per jugar contra Israel. La gent portava samarretes de l’albiceleste brutes de sang i van trepitjar algunes amb el 10 de Messi a l’esquena, també del Barça. Condemnen l’amistós perquè consideren que servirà per normalitzar l’ocupació de Jerusalem est, una part de la ciutat ocupada per Israel des de l’any 1967. Sense increpar els jugadors, van demanar-los que es neguessin a disputar el partit.

Aquest escenari va provocar que els dirigents de l’AFA analitzessin la situació i arribessin a la conclusió que la millor opció era suspendre el partit perquè s’havien rebut algunes amenaces i la polèmica podria perjudicar els futbolistes.

El president de la Federació Palestina de Futbol, Jibril Rajoub, en una carta duríssima a l’AFA va advertir que iniciarien una campanya contra ells i que apuntarien “personalment a Messi” perquè té milions de seguidors als països àrabs i musulmans, i l’ambaixador palestí a l’Argentina va afirmar que el partit era com si ells “celebressin l’aniversari de l’ocupació de les Malvines”.

Jorge Sampaoli ja no era partidari de jugar-lo perquè el viatge era llarg i generava problemes per temes de seguretat. El seleccionador preferia jugar un partit amistós a Barcelona i després viatjar directament cap a Rússia. Ara s’està estudiant aquesta opció.

MÉS ACTES

Persones amb samarretes ensangonades van anar ahir a protestar

Messi, el segon esportista més ben pagat del món

Leo Messi ha estat el segon esportista més ben pagat del món aquest últim any, segons la revista ‘Forbes’. El futbolista argentí ha cobrat 111 milions de dòlars després de la renovació amb el Barça, a més dels contractes publicitaris amb diverses marques. El crac blaugrana només té per sobre el boxejador Floyd Mayweather, que ha guanyat 285 milions de dòlars i que ha liderat el rànquing quatre vegades en els últims set anys. Al darrere de Messi apareix Cristiano Ronaldo, que els últims anys havia estat per sobre de l’argentí, i Neymar és cinquè, després d’escalar 13 posicions gràcies al seu fitxatge pel París Saint-Germain l’estiu passat. Segons la llista, el portuguès ha ingressat uns 108 milions d’euros en els últims dotze mesos, mentre que l’ara jugador del PSG n’ha ingressat 90.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)