Barça

El Barça encara hi creu

Els de Ronald Koeman, amb tres centrals, fan un gran partit a Sevilla i sumen tres punts que els deixen a dos del líder, amb dos partits més

Dembélé i Messi fan els gols i l’equip ja pensa en una remuntada dimecres en la copa contra el mateix rival

El Barça colpeja primer. Brillant triomf blaugrana en el Sánchez Pizjuán en el primer dels dos duels consecutius contra el Sevilla de Julen Lopetegui, un dels equips més potents del campionat. Primera victòria dels de Ronald Koeman aquesta temporada contra un dels grans. Important per continuar en la lluita pel títol. Perquè deixa el Barça a dos punts de l’Atlético de Madrid, amb dos partits més. Important per com es va produir. Gravat en alguna de les parets del Camp Nou hi hauria d’haver una de les frases que s’han cansat de repetir en les últimes setmanes els candidats a la presidència. En el Barça no és important només guanyar, és més important com es guanya. Frase mil vegades dita per Johan Cruyff i mil vegades més repetida per Pep Guardiola, els dos millors entrenadors de la història del club. I el Barça va guanyar a Sevilla fent un gran partit, necessari després de la desfeta europea, la decepció contra el Cadis i l’horrible primera part contra l’Elx. Els blaugrana van fer ahir el que van voler amb el Sevilla. No van concedir ni una ocasió de gol, en van crear unes quantes i van jugar quasi tot el partit en camp rival, gràcies a la pressió, la bona col·locació de l’equip i excel·lents possessions.

En l’èxit del partit d’ahir hi va tenir bastant a veure Koeman, que va sorprendre amb una nova variant tàctica. Després de l’experiència en l’anada de la copa, va decidir protegir més la defensa apostant per jugar amb tres centrals. Evitava així els contraatacs locals i deixar espais a l’esquena dels centrals, sempre ben aprofitats pels de Lopetegui. L’amplitud l’havien de donar els laterals, Dest i Jordi Alba. Messi i Pedri eren els encarregats de buscar l’última passada i, amb Griezmann a la banqueta per segon partit consecutiu, Dembélé havia de superar la gran parella de centrals que té el Sevilla: Koundé i Diego Carlos.

Els dos equips van mostrar des de l’inici molt respecte mutu. Poc risc en la passada i molta por a una errada que pogués ser aprofitada pel rival. El Barça va ser millor durant tot el partit. Ter Stegen, que havia quedat tocat en un dit en l’escalfament, no va haver d’intervenir pràcticament en tot el partit. Cap vegada va suar per evitar un gol dels locals. En canvi, sobre la porteria de Bono, fins a quatre vegades havia rematat ja en la primera part un Barça amb molta possessió de pilota i control del joc. No la va encertar Dembélé la primera vegada, amb una rematada creuada, fluixa, que va anar a les mans de Bono. El francès la va encertar la segona vegada que va tenir l’oportunitat de rematar. Va ser una de les poques vegades que el Sevilla no estava ben col·locat. Busquets va connectar amb Messi i l’argentí, poc vigilat, va poder girar-se i posar una gran pilota a l’espai per a Dembélé, que després de superar Diego Carlos per velocitat va batre Bono amb un xut que va passar per sota de les cames del porter marroquí. No marcava el francès en lliga des del 29 de desembre, contra l’Eibar. No encaixava un gol el Sevilla en lliga des del 19 de gener, contra l’Alavés. El gol feia justícia al joc i al domini dels blaugrana, que arribaven molt més per la dreta que per l’esquerra. Dest tenia ben coberta l’esquena per Mingueza i el jove lateral apareixia constantment en atac i es convertia en un malson per a Escudero.

Per mirar de canviar el signe del partit i mitigar la superioritat dels blaugrana, Lopetegui, com acostuma a fer quan no li agrada com està jugant el seu equip, va sacsejar l’alineació amb tres canvis i també una variació en el dibuix. També va passar a jugar amb tres centrals. Però el Barça estava ahir molt fi, molt concentrat, i va continuar passant per sobre dels andalusos. I això que va haver de superar uns quants contratemps físics. Piqué, amb alguna molèstia muscular, va deixar el camp en un canvi pactat amb Koeman. El central, des que va rebre l’alta, ha estat titular en els quatre partits que ha jugat el Barça, però se l’ha d’anar dosificant després d’haver estat més de tres mesos aturat per una lesió important al genoll. Va entrar per ell Araújo, que tornava després d’una lesió al turmell. Va durar poc en el camp l’uruguaià, amb problemes de nou al turmell que no són importants, i va haver d’entrar un nou central, Umtiti, per jugar els últims deu minuts. Molts canvis en una línia de tres poc habituada a jugar amb aquest dibuix, però el Barça ahir estava dolç. Lenglet va estar de notable, oblidant l’errada contra el Cadis. També ho va estar Mingueza.

I no va ser Araújo l’únic blaugrana que va abandonar el camp amb problemes físics. Ho havia fet abans Pedri. Koeman va ser valent i va optar per Ilaix Moriba com a substitut del canari. Va estar brillant el futbolista del planter. Una intervenció seva assistint Messi va servir perquè l’argentí sentenciés el partit a quatre minuts del final, amb el dinovè gol en el campionat del seu màxim golejador.

Acabava un partit que el Barça, que va tenir durant tot el partit un excels Sergio Busquets al mig del camp, hauria d’haver sentenciat abans. Els dos laterals, Alba i Dest, havien pogut marcar. Com també Messi després d’una brillant jugada de Dembélé que l’argentí no va aprofitar, enviant el seu xut massa alt.

El Barça va aconseguir un triomf tan brillant com important contra un rival directe. Però només d’acabar el partit va començar a pensar en com aixecar dimecres un desavantatge de dos gols contra el mateix rival per estar en la final de la copa. Ho haurà de fer sense Pedri, lesionat en el soli, però si l’equip juga com ahir, la remuntada és possible.

LA MALA NOTÍCIA

20 equips
sense propera
Pedri deixa el camp amb una lesió muscular en el soli i estarà dues setmanes de baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)