Tres punts clau en una nit que s’havia complicat

Barça-Getafe (5-2). Superen els madrilenys amb un doblet de Messi, un gol en pròpia porta de Chakla, un d’Araujo i un de Griezmann de penal

Era una final i el Barça no ha fallat. Els de Koeman es mantenen ferms en la lluita per la lliga després de guanyar al Getafe al Camp Nou per 5-2 amb un doblet de Messi, un gol de Chakla en pròpia porta, un altre d’Araujo i un final de Griezmann de penal en un partit que feia pinta de ser plàcid però que en el segon temps es va complicar per un penal assenyalat pel VAR i que va donar esperances al Getafe durant força minuts del duel.

Koeman pràcticament ha repetit l’onze de la final de copa, amb l’excepció de Sergi Roberto per Dest. L’equip ha sortit bastant endollat al partit, en especial Leo Messi, que en els primers minuts ha enviat una pilota al pal i ha obert la llauna després de definir a la perfecció després d’una gran assistència de Busquets. Lenglet s’ha marcat en pròpia porta quan el Barça estava amb deu mentre atenien Mingueza i la fortuna s’ha aliat amb el Barça en el segon gol, en pròpia porta de Chakla quan intentava una cessió al porter. Poc després de la mitja hora, Messi ha fet el tercer després de recollir un refús d’un xut al pal que també havia fet.

Koeman ha fet canvis en la segona meitat i ha fet entrar a Ilaix i Araujo per Piqué i Lenglet i més endavant a Trincao per Sergi Roberto. El ritme del partit ha baixat moltíssim fins que el VAR li ha donat emoció al avisar l’àrbitre d’un possible penal d’Araujo sobre Enes Ünal per una trepitjada. El del Getafe no ha fallat i ha donat emoció al duel perquè els madrilenys s’han crescut i han anat a buscar l’empat mentre que al Barça li han entrat els nervis.

Els blaugrana no han estat còmodes en els últims minuts però tampoc han patit en excés. Faltava un quart gol per donar tranquil·litat i ha arribat gràcies a un gol d’estratègia. En un córner servit per Messi que ha rematat a la perfecció Araujo avançant-se al primer pal. Messi hauria pogut fer el cinquè en el temps de descompte però la rematada ha marxat massa alta però aquest l’ha fet Griezmann de penal en l’últim minut del partit.