Barça

Cortés: “Arribem al partit de París en el millor moment de la temporada”

Champions. Roda de premsa prèvia al PSG-Barça. Lluís Cortés, entrenador del Barça

El Barça afrontarà diumenge a París (15 h) el partit d’anada de les semifinals de la Champions contra el PSG. Lluís Cortés ha parlat fa uns instants en la roda de premsa prèvia a aquest partit. Aquestes han estat les seves valoracions més destacades:

Sobre el potencial del PSG

“El PSG és un equip amb un potencial físic molt alt. Ho sabem. Però el Barça ha evolucionat molt respecte aquelles dues eliminatòries d’anys anteriors contra el PSG. És un millor Barça. Hem millorat com a equip i també a nivell d’individualitats. Estem preparades per competir contra qualsevol”.

Abraçat al discurs de la prudència o el discurs de l’ambició?

“Hem d’adoptar les dues postures penso. Hem arribat a semis els quatre primers classificats de les quatre grans lligues i això diu que serà difícil. Però tampoc tindria sentit anar a París sense ser ambicioses. És una gran oportunitat per ser de nou en una final, la nostra segona final. Tenim la confiança per creure-hi sabent que podem competir contra qualsevol rival”.

Què li va semblar el PSG en l’eliminatòria contra el Lió?

“El Lió venia afeblit per la situació de Covid que va viure la plantilla, però vaig veure un PSG molt intens en la pressió, amb jugadores molt intenses. Però també estic tranquil perquè hem competit contra el Bayern, el City, l’Atlético o el Wolfsburg en el passat i hem demostrat que estem preparades per jugar contra equips d’aquest nivell. També contra el PSG ara”.

Com arriba el Barça a aquest partit?

“L’equip arriba en el millor moment de la temporada. Tenim la baixa de Patri, però la resta estan bé, amb un bon estat de forma”.

Li fa por una mà negra arbitral després del posicionament del Barça amb la Superlliga?

“He mirat molts partits del PSG i he llegit poc sobre la Superlliga. En tot cas la postura del club és clara perquè per això hi ha un comunicat oficial. No influirà tot el que ha passat aquests dies en l’aspecte arbitral, això ho tinc clar. No hem de caure en discursos de venjances arbitrals des de la UEFA”.

L’eliminació del Lió, campió de les últimes cinc edicions, suposa un canvi de cicle?

“Anys enrere el Lió, el Wolfsburg o el Frankfurt eren com seleccions mundials que estaven molt per damunt de la resta d’equips, però avui en dia molts clubs estan fent les coses bé. Ara el ventall s’ha obert i hi ha més equips candidats a guanyar una Champions, però també ho fa més difícil”.

Quin guió de partit veurem?

“L’eliminatòria no acaba diumenge. Hi haurà un segon partit al Johan i cal gestionar-ho. Si anem a fer un partit amb moltes transicions elles ens poden fer mal. No ens convé un partit d’anada i tornada. Seria important fer un gol a París.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)