Barça

Exàmens al setembre

El 0-3 contra el Bayern i la xiulada d’aquell dia, obliguen a Koeman i al Barça a reaccionar immediatament per guanyar crèdit davant un neguitós Laporta

L’objectiu: sumar el 9 de 9 contra el Granada, el Cadis i el Llevant

Sis dies després del bany de realisme viscut al Camp Nou en el debut en la Champions, gentilesa del Bayern de Munic de Julian Nagelsmann, el Barça torna a l’escenari dels fets. L’equip de Koeman confia canviar la banda sonora del dia del Bayern i convertir els xiulets en aplaudiments. L’única fórmula: una victòria convincent avui contra el Granada (21 h, Movistar LaLiga). El Barça i Koeman afronten una setmana clau. Presses ja al mes de setembre. El tècnic neerlandès necessita sumar el 9 de 9 contra el Granada, el Cadis i el Llevant en els propers set dies per tal de recuperar crèdit davant Joan Laporta. I alerta perquè el Barça, contra aquests tres mateixos rivals, va perdre ni més ni menys que 10 punts la temporada passada en els sis enfrontaments directes.

El Granada ja va donar un disgust la temporada passada en la seva visita al Camp Nou. Aquell dia l’equip andalús va guanyar 1-2 a l’estadi i va impedir que el Barça se situés líder. Aquella derrota va enfonsar anímicament el vestidor i la lliga acabaria sent per l’Atlético. Els gols de Darwin Machis i Jorge Molina van ser una estocada mortal. Jorge Molina torna avui al Camp Nou als seus 39 anys. És el tercer futbolista més veterà de primera divisió només superat per Joaquín i Diego López. Els 39 anys del futbolista nascut a Alcoi contrasten amb aquest baby Barça. L’empenta dels joves sembla ser ara mateix l’únic motor capaç de seduir a una afició que camina perillosament cap a la trampa de la resignació.

Dubtes en els dos carrils

Ronald Koeman haurà de decidir si continua donant minuts a la canalla. Gavi i Sergi Roberto es disputen un lloc a l’onze com a relleu del lesionat Pedri en el mig del camp. L’absència de Jordi Alba al carril esquerra és una bona oportunitat per a Alejandro Balde. El tècnic neerlandès haurà d’escollir entre ell –un lateral a cama natural– i Dest o Mingueza, canviats de banda. Fins i tot Roberto podria repetir tot i la xiulada contra el Bayern. El nom dels dos laterals titulars és la principal incògnita de l’alineació. Més provable sembla l’entrada de Coutinho en l’onze, amb el retorn del 4-3-3, acompanyant Luuk de Jong i Memphis en atac. Tot i que el tècnic ja va advertir ahir en roda de premsa que el brasiler no està físicament a punt per jugar els noranta minuts complets. El canvi de sistema farà saltar a un dels tres centrals titulars contra el Bayern. Piqué sembla fixe i Eric podria ser el sacrificat en benefici de la continuïtat d’Araujo.

Robert Moreno recupera Luis Milla i tindrà a tota la plantilla disponible. Monchu i Rochina tornen a Barcelona, amb un Granada que encara no ha guanyat cap partit en aquest inici de campionat i en l’últim desplaçament va marxar de Vallecas amb un 4-0 en contra.

Koeman: “Abans del dia del Bayern les preguntes eren sobre la renovació i ara són sobre una destitució; no és normal”

Ronald Koeman i els periodistes que cobreixen habitualment la informació del Barça van coincidir ahir en la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper per primera vegada. Amb Koeman sempre havia estat tot via telemàtica. Des del 6 de març del 2020 que un entrenador del Barça no coincidia amb els periodistes en aquest espai. L’últim va ser Quique Setién. Retorn a la normalitat mica en mica. El neerlandès va aparèixer rialler, però les preguntes en referència al seu futur van comportar la cosa anés agafant seriositat per moments. 14 preguntes i 18 minuts.

“Jo únicament penso en l’equip. Estic tranquil. Tinc confiança que guanyarem molts partits. Es tracta d’anar recuperant jugadors. Ja sé que sempre compten els resultats. No tinc cap por en relació al meu futur”. “A vegades s’exageren les coses. No pot ser que abans del dia del Bayern hagi de respondre preguntes sobre la meva renovació, aleshores perdem 0-3 i ara hagi de respondre preguntes sobre si tinc por pel meu futur. Aquestes coses no són normals”. “Tothom té dret a opinar. Hi haurà gent a favor de Ronald Koeman i gent en contra. Això ha estat així tota la vida. Això no es pot evitar”, va explicar.

Pel que fa al substitut de Jordi Alba contra el Granada, l’enigma continua obert: “Balde va jugar bons minuts contra el Bayern. Dest també ha jugat minuts com a lateral esquerra. Mingueza també ho pot fer. El primer partit que vaig veure de Mingueza en el Barça B era en aquella banda. Jo sempre prefereixo un jugador amb perfil de cama esquerra en aquella banda. No tinc cap por per posar Balde.”

Mor Martínez Vilaseca, als 78 anys d’edat

Dol en la família barcelonista i la família perica per la mort de Joan Martínez Vilaseca als 78 anys d’edat. Nascut l’any 1943, Martínez Vilaseca va estar gairebé tres dècades vinculat al Barça, especialment al futbol formatiu. Va ser l’any 1979 quan va entrar a formar part del club blaugrana, com a entrenador de les categories inferiors. Al 1995 va passar a ser el màxim responsable del futbol formatiu. A l’any 1998, amb Louis Van Gaal a la banqueta del primer equip, es va convertir en el director de fitxatges del club. Posteriorment, es va responsabilitzar de la gestió i la supervisió dels observadors internacionals, a la caça de talent. Com a futbolista professional, el manresà va jugar a 1a divisió amb el RCD Espanyol (un total de 9 temporades entre els anys 60 i 70) i també el Llevant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)