Barça

El protagonista

Memphis

Ja ni de penal...

El Barça continua caminant damunt del fang. Tres derrotes en els últims quatre partits de lliga. I fora de casa l’equip continua sense guanyar després de quatre desplaçaments. Situació altament preocupant. De la desfeta a Vallecas (1-0), només se salva el bon partit de Nico González. L’únic que va semblar tenir una mica d’amor propi contra un Rayo molt més endollat. La resta, malament. Eternament desesperant Coutinho, lent Piqué, imprecís Eric i poc intens Busquets. La seva pèrdua de pilota costa un partit. Fins i tot Memphis, que va aterrar a Barcelona amb dolçor, ha perdut el seu somriure. El neerlandès, que va seduir en els seus primers partits amb el Barça, és a hores d’ara un futbolista contagiat pel desencís i el derrotisme general de la plantilla.

Memphis va marcar tres gols en la pretemporada (Girona, Stuttgart i Juventus). Va marcar en el seu debut a l’estadi Johan Cruyff i va marcar el dia del Gamper. Va aterrar amb bon peu, amb ganes d’agradar i guanyar-se els culers. Ho va aconseguir. Feeling positiu des del primer dia. Memphis oferia detalls individuals i el públic li brindava l’aplaudiment. Tocs d’esperó, sotanes, assistències amb l’exterior, barrets... alt repertori. Van conjurar-se tres factors: el talent d’un futbolista amb voluntat d’agradar al seu nou públic, la confiança cega d’un entrenador que havia demanat el seu fitxatge i la necessitat d’aferrar-se a alguna cosa per part d’una afició ferida emocionalment que acabava de perdre Messi i que encara no podia abraçar-se a Ansu.

La bona relació de Memphis amb el gol va tenir continuïtat en les tres primeres jornades del campionat: gol a San Mamés per rescatar un punt (1-1) i gol contra el Getafe a casa per confirmar la segona victòria al Camp Nou (2-1). Però aquell gol contra el Getafe del dia 29 d’agost és l’últim que Memphis ha marcat en una acció amb la pilota en moviment. La dada fa mal. Havia mostrat fiabilitat fins ara des dels onze metres. Els gols contra el Llevant i contra el València van arribar des del punt de penal. El llançament que va servir per superar Cillessen va ser un obús imparable. Però ahir a Vallecas no va tenir la mateixa punteria. La famosa efectivitat que reclama Koeman des de fa setmanes. Dimitrievski li va endevinar l’execució i li va aturar la pena màxima que ell mateix havia provocat després que Óscar Valentín l’empentés per darrere i Mateu Lahoz assenyalés el punt de penal. Hauria estat l’empat del Barça i fins i tot l’origen d’una hipotètica remuntada com la del 2018 en aquest mateix estadi en què dos gols de Dembélé i Suárez en els últims tres minuts de partit van capgirar-lo. Però res.

El Barça va perdre 27 pilotes en els primers quaranta-cinc minuts. És el rècord empatat amb la primera part del dia del Cadis. Un desastre. Memphis en va perdre un total de nou en tot el partit, el segon futbolista que més en va perdre per darrere de Coutinho (11). El neerlandès només va xutar una vegada entre els tres pals i va ser justament en l’acció del penal. Protegeix la pilota amb el cos com ningú, però ha perdut màgia, atreviment, desequilibri i sobretot ha perdut gol. No genera com generava abans. És un futbolista anestesiat i el Barça necessita que surti d’aquest forat.

66
intervencions
2
passades de mèrit bones
9
pilotes perdudes
1
penal fallat Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)