Barça

Equilibri a dalt i a baix

Des del debut contra el Rayo, que va acabar amb relliscada, el Barça ha golejat en les cinc jornades de lliga següents, però també s’ha mostrat molt sòlid en defensa

Els culers, que arriben a l’aturada segons, acumulen divuit gols a favor i un en contra, uns números que feia anys que no registraven en aquest punt del curs

El Barça de Xavi Hernández continua el seu procés de maduració i l’inici en la lliga convida a l’optimisme. Arriba a l’aturada de seleccions segon després del resultat d’ahir en el derbi madrileny, a dos punts de distància del Real Madrid, amb uns números que expliquen bona part del bon moment. I és que, tant a dalt com a baix, l’equip està equilibrat. Al davant, liderat per Robert Lewandowski, que acumula vuit dianes en la lliga, l’equip té contundència ofensiva, i, després del debut contra el Rayo Vallecano, en què no va passar de l’empat a zero, tot han estat golejades: 1-4 a la Real Sociedad, 4-0 al Valladolid, 0-3 al Sevilla, 0-4 al Cadis i 3-0 a l’Elx. Amb divuit gols a favor, el blaugrana és el grup més golejador del campionat. “És un inici notable, el bagatge és molt positiu”, va reconèixer Xavi després del darrer triomf, dissabte al Camp Nou contra l’Elx.

I si en atac està afinat, l’equip que orienta el preparador de Terrassa també ho està en defensa, potser encara més, ja que només ha encaixat una diana en les sis jornades disputades en la lliga, dada que equival a cinc porteries a zero per a Marc-André ter Stegen. El culer també és el conjunt que menys encaixa de la lliga. “L’aspecte defensiu és important per a nosaltres; estar concentrats, atents, i no concedir ocasions. Estem bé en la línia defensiva”, va explicar l’entrenador. “Tenim un equip que està progressant. S’està veient damunt del terreny de joc”, va manifestar també després de la victòria contra els il·licitans un dels integrants de l’esmentada línia defensiva, Ronald Araujo. “Estem molt contents de guanyar, de continuar sumant i, sobretot, de continuar creixent. Anem pel bon camí”, va indicar l’uruguaià, fonamental per a Xavi, que l’ha alineat com a titular en els sis enfrontaments de la lliga, quatre com a central i dos com a lateral dret.

No obstant això, el tècnic implica els onze futbolistes en el treball sense pilota i deixa clar que l’èxit en aquest sentit és de tot l’equip. “No és només cosa de Ter Stegen i de la línia defensiva. També hi intervenen Lewandowski, els extrems i els interiors. Això és clau”, va assegurar. “Tothom treballa. Hi ha una pressió després de pèrdua molt bona, una pressió alta excel·lent, robem moltes pilotes a camp contrari”, va completar Xavi, satisfet amb el rendiment dels seus.

ELS PROTAGONISTES

No és només cosa de Ter Stegen i de la línia defensiva. En aquest equip tothom treballa
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA

LA DADA

Tenim un equip que està progressant, s’està veient al camp. Continuem creixent i anem pel bon camí
Ronald Araujo
CENTRAL DEL BARÇA
5
porteries a zero
acumula el Barça, amb Ter Stegen sota els pals, en les sis jornades que s’han disputat fins ara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)