Barça

MIQUEL CHAVARRÍA

JUGADOR DEL FUNDACIÓ BARÇA GENUINE

“Jugar amb l’escut del Barça és un somni fet realitat”

“A través de l’esport es pot fer veure a les persones que tots som iguals, tots som diferents, i tots tenim les mateixes oportunitats”

“El futbol sempre m’ha acompanyat. És la passió més gran que tinc en aquesta vida”

Patrocini
Animo els equips que no són a la lliga Genuine a afegir-s’hi perquè és una experiència gratificant

El setembre del 2021 es va crear un nou equip de futbol, el Fundació Barça Genuine, integrat per vint nois i quatre noies amb discapacitat intel·lectual. Un d’aquests nois és en Miquel Chavarría, migcampista de 24 anys i que el cos tècnic el defineix com un jugador “amb picardia i ordre”.

Què li sembla aquesta definició?
Per a mi, perfecta, perquè realment m’agrada ordenar el joc, i la picardia de poder marcar i donar assistències.
Des de quan sent aquesta passió pel futbol?
El futbol sempre m’ha acompanyat. És la passió més gran que tinc en aquesta vida. I ara fa un any que vaig entrar en el Barça Genuine a través de fundacions que col·laboren amb el Barça.
Com li ha canviat la vida des de que forma part d’aquest equip?
Ha revolucionat tot el meu ser, en el sentit de poder ajudar els altres, poder escoltar més i deixar-me ajudar. A més, en el Barça Genuine som més que una família.
Què significa per a vostè jugar amb l’escut del Barça?
Jugar amb aquest escut és un somni que sempre descrivia en les redaccions i tothom se’n reia. En l’aspecte col·lectiu és una oportunitat que hem tingut tots, i del primer a l’últim suposa un somni fet realitat.
En el vostre debut en la lliga Genuine heu quedat campions guanyant tots els partits.
Realment va ser una gran experiència. La primera trobada a Salou va servir per veure el nivell que teníem. Després hem anat evolucionant, treballant dia rere dia gràcies als entrenadors, psicòlegs i psicòlogues que tenim, i va ser un regal que ens vam treballar tots nosaltres, des del primer dia a l’últim.
L’èxit que heu aconseguit aquesta primera temporada és gràcies també al vostre entrenador Sergi Mascarell.
Entrenar-nos amb en Sergi és una passada. Juntament amb el seu cos tècnic cada dia aprens coses noves, i no només de futbol, sinó que també ens fa entendre les coses des de diferents punts de vista.
Quina és la vostra rutina d’entrenament?
Ens entrenem a la ciutat esportiva els dilluns una hora i mitja. En aquest entrenament també s’inclouen tasques de psicologia i unió d’equip. Després, en els caps de setmana tenim amistosos que serveixen per posar a prova tot el que hem après durant la setmana. I un cop al mes tenim els tornejos de la lliga Genuine.
Juntament amb tots els companys, demostreu que no teniu límits.
Correcte. Com que els partits es distribueixen en quatre parts i cada una és un partit guanyat, podem anar millorant i superant-nos en cada part per assolir un resultat més favorable i superar els nostres límits. No només es tracta de marcar un gol a l’altre equip per guanyar-lo i celebrar-ho, sinó que també, si el teu rival et marca, s’ha d’estar content perquè et posa en problemes i t’obliga a donar el millor de tu mateix.
Creu que projectes com la lliga Genuine ajuden a la inclusió social?
Estic contentíssim que es pugui celebrar aquesta lliga, i sí que ajuda a la inclusió social, i hauria d’estar a cada país i en cada ciutat si fos possible, perquè a través de l’esport es pot fer veure a les persones que tots som iguals, tots som diferents, i tenim les mateixes oportunitats.
Falta alguna cosa per millorar encara més aquesta lliga?
Des del meu punt de vista està tot molt complet. Sí que hauria de tenir una mica més de ressò, tot i que s’està donant. De fet, ja som 42 equips dividits en tres lligues, i animo els que encara no hi són que s’afegeixin al projecte i vegin els valors que s’hi transmeten, perquè és una experiència gratificant.
Gerard Piqué i l’Alèxia Putellas són els ambaixadors de l’equip. No podia haver-hi millors padrins.
Quan ens van dir que serien els nostres ambaixadors va ser un got d’aigua freda que et cau al cap, i dius, ostres no pot ser, és un somni fet realitat, i vam veure que això sí que anava de debò. No ens ho esperàvem gens. Durant la temporada els fem vídeos i ells els responen. A més, els hem anat a veure diverses vegades, i és un tracte de tu a tu, molt proper. Així és com realment haurien de ser tots, per molt que siguis o no famós, perquè per davant de tot som persones. També en Joan Laporta és molt proper amb nosaltres. Sempre ens dona suport i ha estat molt important perquè això tirés endavant.
Heu acabat formant una gran família dins i fora el camp.
La família que hem creat és el motiu pel qual un equip se sent unit, i tots ens ajudem. Personalment, això s’agraeix molt perquè és una oportunitat que et van donant dia rere dia els teus companys per cuidar-te i fer-te costat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)