Barça

Xavi: “Ens estem acostant a allò que volem”

El Barça va recuperar la bona imatge contra el Vila-real i el seu tècnic, Xavi Hernández, vol allargar la dinàmica demà contra l’Athletic Club (21h). Aquestes han estat les seves declaracions més destacades.

L’Athletic Club

“Serà un rival difícil. És un equip intens, agressiu en la recuperació i en la pressió alta. Valverde és un entrenador amb una vessant més ofensiva que Marcelino. Tenim en gran consideració tot el que va fer al Barça. Serà un partit amb molta intensitat i l’Athletic ens posarà les coses difícils”.

Repetir onze titular?

“Farem canvis. Hi ha fatiga i molèsties. M’agradaria donar continuïtat a molts perquè s’ho mereixen, però hem de prioritzar que l’equip estigui al 100% i més demà que serà un partit molt intens”.

El joc contra el Vila-real és el que vol?

“Sí, però en molts moments de la temporada. Hem fet grans partits, moments o parts. Si fas una anàlisi, l’equip ha estat bastant bé i ha competit contra tots, fins i tot quan el resultat ha estat advers. Hem tingut personalitat. Ens estem acostant a allò que volem. La perfecció no existeix, però hem d’intentar acostar-nos-hi, tant en joc com en resultats”.

Missatges de l’entorn

“Sempre hi ha tensió al Barça. Has de ser competitiu i guanyar. Hi ha unes expectatives molt grans aquesta temporada i s’ha de continuar. Es va jugar bé contra el Vila-real, però demà ve un altre gran equip. S’ha de guanyar i generar les mateixes sensacions que dijous”.

Gavi, Pedri i les comparacions amb Xavi i Iniesta

“Gavi es mereix els premis. És un futbolista extraordinari i únic. Defensivament és un portent i en atac ho veu tot. Es perfila bé, té arribada, és valent i només té 18 anys. És una meravella. Si s’assembla al que fèiem l’Andrés i jo? Sí, però cadascú ha de tenir la seva personalitat i fer la seva carrera. No cal comparar res. Tenen un present i un futur extraordinari i són dues garanties d’èxit en la plantilla”.

Ernesto Valverde

“L’entorn no ho sé, però nosaltres valorem molt el Valverde entrenador, tant al Barça com en general. És espectacular. Sempre sense estridències, ni males cares i molta educació. És un exemple. És una persona extraordinària i va fer una feina excel·lent aquí. Això és el que pensem de portes endins els professionals. En les opinions jo no entro, però per mi és això”.

De Jong de pivot?

“És molt bo en defensa, però pot ser millor en atac. L’altre dia va fer un partidàs. Ha de tenir continuïtat i ser important jugui on jugui. M’agrada molt i s’ha de sentir a gust. Quan té el futbol de cara és quan gaudeix més. Per tant, hem d’intentar posar-lo de cara”.

Piqué i els xiulets

“El Gerard està bé, animat. Ja vaig dir què pensava d’ell. Està fent pinya i està tirant de l’equip, que és el més important. Està preparat i el veig bé”.

Ferran Torres

“Els davanters viuen del gol i la confiança pot baixar si no marquen. Ve de dos partits bons. No deixa mai de treballar. No el valorem pels gols que fa, sinó per la feina i el que genera. El valorem marqui o no marqui”.

Descans a Pedri

“Intento donar descans a la majoria, però és un perfil fonamental per la manera que vull jugar. Entén tots els conceptes que volem. És un futbolista molt madur tenint 19 anys i és essencial en el nostre esquema. És difícil donar descans a certs jugadors, però ho intentem perquè el calendari és molt dur i intentem que estiguin tots al 100%”.

No hi ha un onze titular

“No tinc titulars ni suplents, sobretot amb el calendari d’aquesta temporada. Hi ha 25 futbolistes de molt nivell que competeixen entre ells per ser importants. Triarem segons el partit, la fatiga i com arriba cadascú. Res més. Tothom ha de sentir-se important perquè tothom serà útil”.

Dembélé

“Té un talent únic. És cert que el seu desbordament fa que perdem més pilotes i que ens desordenem més, però ho ha d’intentar. Encara que perdi la pilota, jo l’obligo a regatejar a tres quarts de camp. És diferencial”.

Marcos Alonso de central

“No descobreixo res. Té un perfil físic important que li permet guanyar duels. Escull molt bé la sortida de pilota i és important tenir un central a cama natural. Té coses que fan que el posem de central. Ha rendit molt bé malgrat no ser-ho”.

Pablo Torre

“M’agradaria que jugués més. L’altre dia volia donar-li minuts, però les molèsties d’alguns jugadors i la prevenció de lesions ens va mig obligar a fer alguns canvis. Era un bon moment perquè demostrés que està entrenant molt bé. Hi ha competència i triem altres. És una situació difícil per a ell, però és un tema de paciència. És un gran professional i segur que arriba el seu moment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)