Victòria en el comiat de Piqué al Camp Nou (2-0)

En un dia en què el futbol ha passat en segon pla per l’adeu de Gerard Piqué al Camp Nou, el Barça ha fet els deures i ha superat l’Almeria per 2-0 i se situa líder de forma provisional.

El partit ha començat de forma immillorable per als de Xavi Hernández amb un penal per mans de Kaiky que l’àrbitre, González Fuertes, no ha vist, però el VAR li ha fet rectificar la decisió. Tot el Camp Nou ha intentat convèncer a Gerard Piqué de llançar-lo, però l’avui capità blaugrana ha cedit el tir a Lewandowski. El polonès ha enganyat a Fernando, però ha ajustat tant el xut que la pilota ha fregat en el pal i ha sortit fora (7’). El Barça ha estat el clar dominador dels primers quaranta-cinc minuts i ha trepitjat àrea constantment, però ha faltat encert en els últims metres. Ara bé, l’Almeria ha tingut el 0-1 en les seves mans. De Jong ha errat una passada i Ramazani ha enfilat el camí cap a la porteria completament sol, però Ter Stegen ha tret un peu miraculós (28’). Seguidament, el Barça ha tornat a respondre, ara a través de Ferran. El xut del valencià l’ha tret Kaiky sota pals (30’). Encara abans del descans, l’ha tingut Dembélé. Ferran li ha regalat el gol, però el remat de cap del francès ha anat directe al cos de Fernando quan tenia tot a favor per obrir la llauna (40’). El porter visitant encara ha estat protagonista tapant bé tres rematades locals abans de la mitja part.

El Barça sí que ha aprofitat l’efervescència dels primers minuts del segon temps i ha pogut celebrar el primer gol de l’enfrontament. Busquets ha enviat una passada magnífica a l’espai per a Dembélé i el francès ha fet la resta. Ha encarat els defenses i ha amagat un parell de cops amb el xut fins que ha col·locat l’esfèrica lluny de l’abast de Fernando (48’). El francès és capaç del millor i el pitjor i ho ha demostrat deu minuts després. Ha driblat el porter i s’ha trobat amb la porteria buida, però s’ha emborratxat de pilota amb regats innecessaris fins que li han bloquejat el xut. El Barça ha trobat premi poc després. Centrada d’Alba, remat d’Ansu directe al cos de Fernando, que ha deixat la pilota morta, i Frenkie ha engaltat un xut dins l’àrea petita per fer el 2-0 (62’). El més destacat en els últims minuts del partit ha estat el moment de l’adeu de Gerard Piqué i el Camp Nou. El central s’ha endut una ovació de les que fan història quan ha estat substituït en el minut 84 per Christensen. El 3 s’ha abraçat amb tots i cadascun dels seus companys, també amb el cos tècnic, per tancar una vida de blaugrana.

El Barça dorm líder i posa pressió al Madrid, que dilluns visita el Rayo (21h). Dimarts (21.30h), a Pamplona, últim partit abans del mundial.