Barça

Esperant tots els efectius

Barça. Els blaugrana tornen a la feina amb la novetat de Kessie, que fins ara s’havia entrenat al marge. Xavi Hernández començarà a recuperar els primers internacionals aquesta setmana

A Xavi Hernández se li començarà a dibuixar un somriure als llavis en els pròxims dies. Des del retorn als entrenaments, el 5 de desembre, el tècnic de Terrassa ha hagut de dirigir sessions sota mínims, amb només quatre jugadors del primer equip disponibles: Iñaki Peña, Sergi Roberto, Marcos Alonso i Héctor Bellerín, a banda de Pablo Torre. Una manera difícil de treballar amb vista al retorn a la competició. Des d’ahir, però, Xavi comença a incorporar efectius a la curta llista de futbolistes que tenia fins ara.

La primera bona notícia per al tècnic va ser el retorn de Franck Kessie. L’ivorià es va lesionar l’1 de novembre al camp del Viktoria Plzen i fins ara s’havia entrenat al marge dels companys. Amb ell, sis futbolistes del juvenil també es van afegir al primer entrenament de la setmana a la Ciutat Esportiva Joan Gamper: Arnau Casas, Héctor Font, Unai Hernández, Dani Rodríguez, Lamine Yamal i Ángel Alarcón.

Aviat, però, Xavi podrà deixar de fer malabars per completar les sessions. Més enllà del retorn d’Araujo, a qui el tècnic va donar uns dies de descans i que encara s’entrena al marge, aquesta setmana s’espera que tornin els primers internacionals que van disputar el mundial, concretament aquells que no van passar de la fase de grups. És el cas de Christensen i Ter Stegen. Dels futbolistes que van arribar fins als vuitens de final, el primer a tornar serà Lewandowski, eliminat el dia 4 de desembre. Seguidament, i a principis de la setmana vinent, serà el torn del gros de la plantilla, format pels vuit internacionals amb la selecció espanyola: Eric Garcia, Balde, Jordi Alba, Busquets, Gavi, Pedri, Ferran Torres i Ansu Fati. Frenkie de Jong, Memphis i Raphinha tornaran també la setmana vinent. Kounde i Dembélé seran els últims a incorporar-se, ja que finalitzaran la seva participació a Qatar el 17 o 18 de desembre. Els francesos són els que tindran més complicat arribar al duel contra l’Espanyol, ja que pràcticament no s’hauran pogut entrenar amb els companys.

Un ‘virus FIFA’ benèvol

Malgrat que Xavi no podrà treballar amb la totalitat de la plantilla fins a la mateixa setmana del derbi, el tècnic no ha hagut de lamentar, fins ara, cap lesió. Tots els futbolistes ja eliminats del mundial tornen a casa sense cap seqüela. Una bona notícia per al tècnic, sobretot tenint en compte que en l’aturada anterior es van lesionar fins a quatre futbolistes (De Jong, Memphis, Kounde i Araujo) i que el Barça ha estat l’equip amb més jugadors en la cita mundialista de Qatar.

Després del derbi contra l’Espanyol del dia 31, els blaugrana afrontaran un mes de gener carregat i complicat, amb el debut en la copa –es poden disputar entre una i tres eliminatòries al llarg del mes–, la visita al Metropolitano el diumenge 8 i la disputa de la supercopa contra el Betis (12 de gener), a banda d’una hipotètica final de la competició.

ELS SUPERVIVENTS

2
jugadors
continuen en el mundial de Qatar dels 17 que hi van anar convocats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)