Barça

Al sac i ben lligat

El Barça jugarà els quarts de final de la Champions League per vuitè any consecutiu després de superar el Benfica

Les de Giráldez seran primeres de grup si guanyen contra el Rosengard el pròxim dimecres al Camp Nou

Benfica 2 Barça 6

BARÇA:Paños; Bronze, Paredes (Marta, 66’), Mapi León, Rolfö; Walsh, Aitana (Mariona, 66’), Patri (Engen, 66’); Crnogorcevic (Paralluelo, 66’), Geyse i Pina (Bruna, 79’). BENFICA:Rute Costa; Lucía Alves (Valéria, 67’), Ana Seiça, Carole, Amado; Pauleta, Ucheibe (Norton, 67’), Kika (Faria, 80’); Ana Vitória, Jéssica Silva (Nycole, 67’) i Lacasse. GOLS:0-1 (7’) Paredes. 0-2 (45’+2’) Pina. 0-3 (48’) Aitana. 0-4 (58’) Crnogorcevic. 1-4 (62’) Jéssica Silva. 1-5 (80’) Seiça, en pròpia porteria. 2-5 (81’) Lacasse. 2-6 (90’) Mariona.ÀRBITRA:Jelena Cvetkovic (sèrbia).T.G.:a Amado i Ana Vitória, del Benfica.

Un any més, i ja en són vuit. Des del 2016 i fins al 2023, que ben aviat comença, els quarts de final de la Champions femenina han tingut un denominador comú: la presència del Barça. Només el Wolfsburg, ja classificat, ha assolit tal fita –les alemanyes hi són des del 2013. El Lió, que s’ho jugarà tot en la darrera jornada, és l’altre equip que no ha fallat mai en aquesta cita des de llavors. Per alguna cosa ha guanyat vuit edicions del torneig. Una dada més que demostra el creixement que ha viscut l’equip blaugrana en la màxima competició europea. El conjunt de Jonatan Giráldez ha fet la primera part de la feina en el seu camí cap a Eindhoven. Cap a aquell destí que les jugadores tenen entre cella i cella des de la derrota en la final de Torí del 21 de maig.

El Barça va deixar enrere l’ensopegada a Munic i va centrar els cinc sentits a fer els deures al camp del Benfica. El duel, això sí, no va tenir res a veure amb el que es va disputar al Johan Cruyff el 19 d’octubre. Llavors, el Benfica va ser un equip fràgil, una joguina trencada a mans del Barça. Les portugueses van millorar les seves prestacions, però la diferència de nivell i de qualitat va decantar la balança cap al bàndol blaugrana. Tot i això, l’equip de Giráldez va tornar a deixar mostres de desconnexió en alguns moments i el Benfica va ser capaç de marcar dos gols en les escasses arribades que va protagonitzar. De fet, el Barça ha encaixat en els tres partits que ha jugat lluny del Camp Nou en aquesta Champions: un al camp del Rosengard, els tres de Munic i els dos d’ahir. Una assignatura pendent que l’equip haurà de treballar de cara a la fase final del torneig.

Més enllà dels dos gols encaixats, el Barça va ser clarament superior al llarg dels 90 minuts i ben aviat va obrir la llauna. Irene Paredes va rematar magistralment una centrada d’Aitana en un córner servit en curt (7’). Les blaugrana estaven instal·lades a camp portuguès, exercint una pressió alta i mantenint possessions llargues. L’equip es va accelerar en el tram final del primer temps, amb imprecisions que van despertar el conjunt local. Fins que Clàudia Pina va calmar les aigües en la darrera acció de la primera part. La de Montcada i Reixac va aprofitar una recuperació de Bronze prop de l’àrea, va controlar, va retallar i va ajustar la pilota al pal per fer el 0-2.

El Barça va sortir en tromba en la segona meitat, disposat a segellar el bitllet per als quarts de final i entre Aitana i Crnogorcevic van situar el 0-4 en l’electrònic. La migcampista de Ribes, escollida millor jugadora del duel, va firmar el seu cinquè gol en cinc partits en aquesta Champions. Tot i el resultat tan contundent, el Benfica no va perdre la cara al partit i Jéssica Silva va aprofitar una pèrdua de Walsh en la sortida per retallar distàncies. Giráldez va moure la banqueta, donant descans a jugadores amb càrrega de minuts com ara Paredes, Aitana, Patri i Crnogorcevic. Però no van ser les futbolistes de refresc les que van destacar en el tram final, sinó Sandra Paños. La portera alacantina va aturar fins a dos penals, tots dos comesos per Fridolina Rolfö. Especialment bona va ser l’aturada del primer llançament. La portera va treure una mà impressionant per evitar el gol de Nycole. L’ensurt va despertar el Barça, que va aconseguir dues dianes més. Una de Seiça en pròpia porteria i una altra de Mariona. Abans, Lacasse va fabricar-se ella sola el segon gol portuguès. Ja amb el temps complert, el segon penal. Aquest el va llançar Ana Vitória. El tir, fluix i fàcil, el va blocar bé Paños per evitar encaixar tres gols en Champions per segona jornada consecutiva.

Amb el bitllet per als quarts al sac, ara el Barça té una última missió: assegurar-se la primera posició del grup. Per fer-ho, les blaugrana hauran de guanyar contra el Rosengard el pròxim dimecres al Camp Nou (21 h). Serà l’última cita del 2022.

MOMENTS

El Barça va ser superior, però va concedir dos gols i dos penals a favor del Benfica

PUNT NEGATIU

Les blaugrana han encaixat en tots els partits a domicili en la fase de grups

PROTAGONISTA

Sandra Paños va aturar els dos llançaments des dels 11 metres de les locals

ENDOLLADA

Aitana firma el seu cinquè gol en aquesta Champions i és escollida MVP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)