Barça

L’inici d’un nou trajecte

El Barça arrenca el seu camí en la copa enfrontant-se a l’Intercity de la primera federació (21 h) en els setzens de final

Amb els títols com a objectiu i necessitat, els blaugrana volen mostrar la seva condició de reis de copes

El rei de copes fa molt que no celebra coses. L’última temporada en blanc, acompanyada de l’adeu de Messi i la crisi esportiva, institucional i econòmica de l’entitat, han convertit les competicions en un funeral. Sense guanyar la lliga des del 2019 i ensopegant dos cursos seguits en la fase de grups de la Champions, la copa és l’últim títol que el Barça va poder aixecar. Potser per això és el rei de copes, acumulant-ne 31 a les vitrines del museu. Va ser el 2021, amb els estadis buits i Messi com a capità. La culminació de la regeneració de la qual tant es parla a can Barça és la consecució dels títols. Retornar el club al camí gloriós i d’èxits. És l’objectiu i una necessitat de la qual ni el president, ni l’entrenador ni els jugadors se n’amaguen. Avui, els blaugrana inicien el camí cap a un dels títols en joc aquesta temporada: la copa.

El conjunt de Xavi Hernández s’enfronta a l’Intercity (21 h, Movistar) de la primera federació en l’eliminatòria dels setzens de final i amb el mal regust que va deixar el derbi de dissabte en el retorn a la competició. Un partit trampa i perillós just abans de la important visita al camp de l’Atlético de Madrid de diumenge que ve. Malgrat la diferència de categories, el format de la copa implantat el curs 2019/2020 en què es resolen les eliminatòries a partit únic fins a les semifinals, afegeix un punt de sorpresa i dificultat en cada fase. De fet, el Barça s’ha endut ensurts cada any des de llavors: remuntada amb gol en l’últim minut a camp de l’Eivissa el 2020 (1-2), pròrroga contra el Cornellà el 2021 (0-2) i triomf suat a Linares l’any passat després de començar perdent (1-2).

Tres avisos per posar en alerta l’equip blaugrana contra un Intercity extramotivat i farcit d’exjugadors del Barça: Guillem Jaime, Oriol Soldevila, Carlos Carmona, Franck Angong, Xemi Fernández, Cristian Herrera, Pol Roigé i Benja Martínez. Els de Gustavo Siviero, que van eliminar el Mirandés en la segona fase, ocupen places de descens en el grup 2 de la primera federació i s’aferren al somni de la copa. S’han venut més de 23.000 entrades per omplir el Rico Pérez d’Alacant, i la il·lusió és màxima entre la plantilla. “En primer lloc hem de gaudir, però volem competir i fer el millor partit possible. Ve un dels millors equips del món, el Barça és molt Barça, però a partit únic hi ha circumstàncies que no pots controlar i que s’han d’aprofitar”, va explicar Siviero en la prèvia.

El torn d’Araujo

La copa, especialment els primers partits, sempre són una oportunitat per als futbolistes amb menys minuts. El dia en què el seu nom apareix a la llista de titulars. Avui a Alacant no serà cap excepció, i s’espera la presència de jugadors com Iñaki Peña, Bellerín, Kessie o Memphis en l’onze. Qui també serà titular és un futbolista que el Barça ha enyorat molt en els darrers tres mesos i mig: Ronald Araujo. L’uruguaià va rebre l’alta mèdica just abans del derbi, però no va tenir minuts. Xavi va confirmar en la roda de premsa prèvia que està al 100% i que serà titular. Per trobar l’últim partit d’Araujo amb la samarreta blaugrana ens hem de remuntar al 17 de setembre, en la visita de l’Elx al Camp Nou. La setmana següent es va lesionar amb la seva selecció, amb qui no va jugar el mundial malgrat anar convocat. Avui el central tornarà a sentir-se futbolista i començarà a agafar minuts i ritme de cara als pròxims mesos en què ha de ser una figura capital a l’eix de la defensa. També tindrà minuts Pablo Torre, tal com va explicar Xavi. Tots ells han de fer un pas endavant i conduir el Barça a vuitens.

5 Partits guanyats 12

4 Partits empatats 2

8 Partits perduts 1

21 Gols a favor 34

20 Gols en contra 6

EL RETORN

Ronald Araujo, sense minuts en el derbi, serà titular tres mesos i mig després

DESCANS

Lewandowski i Pedri, amb molts minuts a les cames, es queden a Barcelona

Iñaki Peña, inscrit al primer equip

El porter blaugrana era dubte per al partit d’aquesta nit a Alacant. La normativa de la copa impedeix que un futbolista de 23 anys i amb fitxa del filial pugui jugar, però el Barça va tramitar la documentació per inscriure’l al primer equip. Peña lluirà el dorsal 13 i serà titular aquesta nit, tot i que Xavi va deixar clar que no té un porter específic per a cada competició. “Hem d’anar partit a partit. No hi ha una competició per a un porter o un altre. Depèn del duel, de com està tothom i dels rendiments”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)