Barça

Una història repetida

Barça. El conjunt de Jonatan Giráldez s’exposa a l’eliminació de la copa per alineació indeguda. El club blaugrana ja va viure recentment casos similars

Que aquest Barça imparable pugui perdre algun dia sobre la gespa entra dins la lògica, no són robots, però que l’equip de Jonatan Giráldez pugui deixar escapar un títol als despatxos és un fet tan inesperat com greu. L’alineació de Geyse Ferreira en el duel de la copa contra l’Osasuna deixa el Barça contra les cordes. La brasilera va ser expulsada en l’últim partit que va disputar d’aquesta competició amb el Madrid contra l’Sporting de Huelva. Les dues targetes grogues que li va ensenyar Marta Frías, la mateixa col·legiada de dimarts a Pamplona, li prohibien jugar a El Sadar. El club blaugrana, però, explica que l’esmentada sanció no apareixia al web de la federació i que, per tant, no va fer res mal fet. Ara bé, la vermella a Geyse sí que es pot trobar al portal Fénix, una intranet que utilitzen els clubs i les àrbitres per agilitzar els tràmits.

Sorprèn que el Barça no fos l’únic equip que cometés aquest error en la fase de vuitens de la copa. El Sevilla va alinear Nagore Calderón contra el Vila-real, però la futbolista havia estat expulsada contra el Granadilla en l’edició passada. Dues errades per part de jugadores i clubs que pot costar una eliminació i que recorden el cas mes sonat dels últims anys: l’alineació de Txèrixev –expulsat amb el Vila-real el curs anterior– amb el Madrid a camp del Cadis l’any 2015 i que va suposar l’adeu dels blancs de la copa.

El club groguet, tal com ha fet l’Osasuna, ja ha denunciat aquest fet a la federació, que ho ha transmès als equips afectats. Ara el Barça estudia el cas per presentar al·legacions amb l’argument que desconeixien la sanció de la brasilera.

El Barça, però, ha comès el mateix error en dues ocasions en les últimes temporades i en dues seccions diferents, la d’handbol i la d’hoquei patins. La diferència entre aquells casos i el de l’equip femení és que l’alineació indeguda va tenir lloc en un partit de lliga i no va acabar tenint conseqüències. En canvi, ara les de Giráldez s’exposen a acomiadar-se d’un títol als despatxos i no poder aspirar a guanyar-los tots, un dels reptes que es proposen les blaugrana cada temporada.

Handbol: una única derrota als despatxos

La temporada passada, el comitè de competició va sancionar el Barça amb la pèrdua de dos punts i una multa de mil euros per alineació indeguda de Ben Ali contra el Torrelavega. El comitè va considerar que va obtenir la llicència federativa amb posterioritat (19/11) a la data en què s’hauria d’haver jugat originalment el partit (10/10), que va ajornar-se per la Super Globe. Va ser l’única derrota del Barça en la lliga.

Hoquei sobre patins: el termini salva el Barça

En la jornada 1 de l’OK Lliga de la temporada 2020/21, el Barça va alinear Nil Roca malgrat que encara tenia un partit pendent de sanció per acumulació de targetes blaves del curs anterior. Una temporada 2019/20 que va acabar de manera sobtada al març per la pandèmia. El conjunt blaugrana va derrotar el Palafrugell per 7-0. Els empordanesos van presentar el recurs fora de termini i no va tenir cap conseqüència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)