Barça

El protagonista

Pedri

100 partits i vital

Pedri marca, el Barça guanya i la Unión Deportiva Las Palmas cobra. L’equació de la felicitat. El gol i el partit número 100 de Pedri com a blaugrana ahir contra el Girona tenen premi, perquè permeten al Barça continuar líder i l’abracen al títol honorífic de campió d’hivern, i la UD Las Palmas omple encara més la caixa. Estava estipulat per contracte que, quan el canari arribés als 100 partits, el Barça hauria d’abonar 5 milions d’euros més –en va abonar 9 quan va arribar als 50 partits–, però pagar per un futbolista com Pedri és pagar a gust. Pedri continua sortint barat a hores d’ara. El talent no té preu.

En una setmana, el tinerfeny ha donat 6 punts al Barça. Ras i curt. Seu va ser l’únic gol del partit el dia del Getafe i seu va ser l’únic gol en la victòria a Montilivi. Un Barça abonat en els últims partits a l’1-0 o el 0-1 –també va guanyar per la mínima en la copa contra la Real Sociedad– i un Barça aferrat a la inspiració de Pedri. Sense Lewandowski, l’equip està sobrevivint amb Pedri. També va marcar en la final de la supercopa contra el Real Madrid. Contra el Ceuta va descansar. Va ser un parèntesi, perquè Pedri acumula tres partits consecutius veient porteria. És la seva ratxa més llarga com a blaugrana. Amb el gol contra el Girona, el tinerfeny ja n’acumula sis aquesta temporada en el còmput global de totes les competicions i eleva fins a quinze el registre de gols amb la samarreta blaugrana. Quinze gols en dos anys i mig al club i 100 partits (67 en la lliga, 14 en la Champions, 8 en la copa, 6 en l’Europa League i 5 en la supercopa d’Espanya), amb només 20 anys.

Pedri és l’alegria d’aquest Barça. Cara per a ell a Montilivi i creu per a Dembélé. El francès, el davanter més en forma del Barça aquest mes de gener, va veure frenat el seu moment dolç i es va trencar muscularment en una cursa amb Arnau, fet que va propiciar l’aparició a escena de Pedri. Xavi li havia donat descans perquè va acabar amb molèsties el partit de dimecres contra la Real, però el guió del derbi va comportar un canvi de plans. Pedri va entrar i va fer diana just superada l’hora de partit. Centrada precisa de Jordi Alba i aparició puntual i indetectable de Pedri al segon pal, sempre a punt per col·locar la bota i introduir la pilota al fons de la xarxa. El do de ser sempre al lloc en el moment precís. Tretze graus ahir a Tegueste a l’hora del partit, deu menys a Girona. De sang calenta per naturalesa, Pedri va descongelar el Barça.

41
intervencions
1
pèrdua
6
recuperacions
1
gol *Dades de Carles Domènech, de la TDT de Catalunya Ràdio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)