Barça

Clàssic a ‘semis’

Copa. Final anticipada entre el Barça i el Real Madrid en les semifinals de la copa, que es jugarà a doble partit

Després del triomf blaugrana (3-1) en la final de la supercopa a l’Aràbia Saudita, Barça i Real Madrid es tornaran a veure les cares, més aviat del que es preveia, en les semifinals de la copa. Aquest cop, l’eliminatòria es jugarà a partit doble, amb l’anada al Santiago Bernabéu l’1 de març i la tornada a l’Spotify Camp Nou el 4 o el 5 d’abril. L’atzar també ha dictaminat que es juguin tres clàssics en només 35 dies, ja que el 18 de març tenen un altre cara a cara en la lliga que es jugarà al feu blaugrana.

Els calendaris atapeïts dels dos equips, entre mundial de clubs i competicions europees, han fet modificar i endarrerir les dates previstes en un inici per la federació i, per això, encara no s’ha fet oficial ni els dies ni l’hora en què es disputaran les semifinals. Del que no hi ha cap dubte és de la final: el 6 de maig a La Cartuja. Tots dos equips esperen ser-hi, però per a això abans hauran de superar una eliminatòria que engresca tant els jugadors com qualsevol aficionat al futbol. “El Real Madrid és un rival amb què competim per tot, un rival històric que no pensarà en el partit de la supercopa, sinó que estarà molt pendent d’aquesta eliminatòria. Comencem de zero i serà una batalla bonica. Serà un partidàs d’abast mundial. Si vols guanyar la copa, ho has de guanyar tot”, va dir Jordi Cruyff, director esportiu del Barça, un cop va acabar el sorteig que es va celebrar ahir al migdia a la sala d’actes Luis Aragonés, a Las Rozas.

Els precedents entre els dos conjunts en aquesta competició somriuen al Barça. Dels 35 enfrontaments, el balanç és de 15 victòries per als blaugrana, 12 per als blancs i 8 empats. Si només ens centrem en les eliminatòries, el Barça n’ha guanyat 8, per 6 el Madrid. L’últim precedent en la copa és de la temporada 2018/19, quan també es van trobar en les semifinals. Aleshores, l’anada es va disputar al Camp Nou amb empat 1, i en la tornada, amb un 0 a 3, els culers es van classificar per a la final, que acabarien perdent contra el València.

El Barça, rei de copes, amb 31 a les seves vitrines, l’última el 2021, contrasta amb un Madrid que n’ha aconseguit guanyar 19 i que se li resisteix des del 2014. “Les remuntades contra el Vila-real i l’Atlético han fet que tornem a la nostra essència. Ara hem de donar el màxim si volem arribar a la final. Tenim molta il·lusió per aquesta competició”, va dir, ahir, Dani Carvajal.

Osasuna-Athletic Club

L’altra semifinal la jugaran Osasuna i Athletic Club, amb l’anada a El Sadar i la tornada a San Mamés. Els navarresos aspiren a aixecar el seu primer gran títol i igualar la fita del 2005, quan es van plantar en la final que perdrien contra el Betis.

LES REACCIONS

Serà un partidàs d’abast mundial. Comencem de zero i serà una batalla molt bonica
Jordi Cruyff
director esportiu del barça

LES DATES

Haurem de donar el màxim si volem arribar a la final. Tenim molta il·lusió per aquesta copa
Dani Carvajal
jugador del real madrid
L’1 de març al Bernabéu i el 4 o 5 d’abril la tornada al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)