Barça

Després del 50 ve el 53

El Barça inicia contra el Sevilla la segona volta, abraçat al confort del lideratge i sabedor que per ser campió haurà de fer uns números similars als de la primera

El Barça i el Sevilla tanquen l’agenda futbolística d’avui diumenge a primera divisió (21 h, DAZN). Només han transcorregut cinc mesos des que es van enfrontar per última vegada, però sembla que hagi passat una eternitat. S’ha celebrat un mundial, ha canviat el context de tots dos equips i han marxat molts actors. Respecte d’aquell 0-3 del Barça al Sánchez Pizjuán, amb gols de Raphinha, Lewandowski i Eric, jugat el 3 de setembre, ja no hi és Memphis, Piqué s’ha retirat del futbol, Lopetegui dirigeix ara el Wolverhampton i homes com Januzaj, Delaney i Kike Salas tampoc formen part ja de la plantilla andalusa. El Barça va afrontar aquell partit de la jornada 4 com a tercer classificat, amb Bellerín i Marcos Alonso tot just acabats d’inscriure –cap dels dos va viatjar i Bellerín ja no és al club– i amb molta il·lusió pel nou projecte en el segon any de Xavi a la banqueta, però també amb moltes incerteses després d’haver culminat un altre any en blanc. Cinc mesos després el Barça s’ha espolsat els dubtes de sobre i ara és líder de la lliga, amb 5 punts més que el Real Madrid, ha guanyat el primer títol de l’era Xavi i l’optimisme és molt gran. Al Sevilla han canviat els cromos, però no la vida. Mal any per al club del Nervión. L’entrena ara Jorge Sampaoli i en aquest mercat d’hivern hi han arribat Pape Gueye i Badé i han tornat a la disciplina sevillista Bryan Gil i Lucas Ocampos. Tots quatre han entrat en la convocatòria per al partit del Camp Nou. És el debut en una llista en el cas de Bryan Gil i Pape Gueye. Sampaoli també recupera el porter Dmitrovic i Lamela, absents contra l’Elx, i tindrà les absències de Jesús Navas i Papu Gómez, que s’afegeixen a les baixes de llarga durada de Tecatito Corona, Marcão i Telles.

Molts canvis al Sevilla, però les mateixes urgències. Quan el Barça el va visitar al Pizjuán, només havia sumat 1 punt de 9, i ha estat moltes jornades en zona de descens. Ara ve de sumar 9 punts de 12 possibles i això li ha permès escalar llocs en la classificació, però a Sevilla hi continua havent molt desamor. Eliminats de la Champions com el Barça, eliminats de la copa i passant-les magres en la lliga. Les coses es miren des d’una altra òptica quan has sumat 50 punts i lideres la classificació. El Barça inicia avui la segona volta del campionat de lliga amb positivisme. Serà una setmana neta, sense futbol entre setmana. Un respir abans de la batalla contra el United en l’Europa League. Serà també el primer partit de Gavi amb el dorsal 6. Xavi té el dubte d’Alejandro Balde. El lateral del planter, escollit MVP contra el Betis ara fa quatre dies, arrossega un procés febril i ahir no es va entrenar amb l’equip. Ha entrat en la llista, però no queda clara la seva participació. Jordi Alba serà previsiblement el titular per l’esquerra. Pablo Torre, present ahir en el Cornellà-Barça Atlètic, no ha entrat en una llista en què sí que figura el davanter del Juvenil A Ángel Alarcón.

El Barça saltarà al Camp Nou sabent el resultat del Real Madrid en la visita a Son Moix (14 h).

BALDE, DUBTE

El lateral no es va entrenar ahir per un procés febril i Jordi Alba serà ‘a priori’ el titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)