Barça

El protagonista

Jordi Alba

Sumant en un rol desconegut

Després d’una dècada sent el propietari del carril esquerre de la defensa del Barça, Jordi Alba ha vist com, als 33 anys, li han arrabassat el lloc. Alejandro Balde, de 19 anys, ha guanyat la posició i això ha relegat el veterà jugador a un paper més secundari. Els números ho palesen, i és que, en les 20 jornades de lliga que s’han disputat, Alba ha estat titular en 9; ahir va ser la novena, en un retorn a l’onze en el qual feia més d’un mes, des del derbi contra l’Espanyol, que no apareixia en el campionat estatal. “Jordi és un passador. No tenim jugadors que tinguin una última passada excepcional i avui era un partit així, que requeria un perfil d’aquest tipus”, va justificar Xavi sobre la seva presència d’inici. “És un dels millors últims passadors de la lliga i en el nostre equip, per banda, pràcticament el millor. Ens genera ocasions, avui ha fet una altra assistència, un gol entrant de segona línia, té un timming perfecte per arribar”, va lloar-lo el tècnic, satisfet per l’actuació del dorsal 18, que va tornar a ser decisiu.

I és que a Montilivi, contra el Girona (0-1), donant la passada de gol a Pedri sortint des de la banqueta, ja va ser-ho, i ahir va tornar-hi, oferint una bona versió i contribuint a la victòria culer (3-0) amb un gol i una assistència. “No soc de donar missatges a l’entrenador”, va declarar al final del partit d’ahir. “Al final, quan jugui, he de continuar fent el que estic fent, aprofitar els minuts; i quan no jugui, animar l’equip, intentar ajudar els més joves a créixer, que sàpiguen el que és competir per aquest club, i crec que ho estic fent bé”, hi va afegir. “Quan em donin l’oportunitat, aprofitar-la com avui i fer-ho el millor possible i, si no, doncs ajudar l’equip”, va resumir Alba, que va obrir el camí del triomf amb un xut creuat i que va assistir Raphinha en la diana que va tancar la golejada. 82 minuts va jugar i, abans de ser rellevat per Balde, va ser ovacionat per l’estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)