Barça

Laporta: “Cada vegada que hem fet un esforç per inscriure jugadors, la lliga ha canviat les normes”

El president del Barça Joan Laporta ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació en una roda de premsa que, a priori, era per treure pit de la situació actual de l’equip i de la gestió de presidència, però l’actualitat sempre s’imposa. La compareixença ha suscitat molta atenció per part dels mitjans, ja que l’Auditori 1899 del Camp Nou estava ple a vessar, amb 90 periodistes acreditats.

Abans de començar, Laporta ha demanat un minut de silenci per la mort de l’exjugador del Barça Marcos Alonso, pare de l’actual lateral, Laporta ha fet un repàs als dos anys de presidència.

Títol de lliga
“L’objectiu prioritari del club és la lliga. Anem bé, som primers amb 53 punts, acaba de començar la segona volta i tenim una defensa sòlida que només ha encaixat 7 gols. L’equip està en una fase de creixement, hem reforçat profundament l’equip perquè sigui competitiu i la dinàmica és bona. Ens sentim ferms candidats a guanyar la lliga”.
Elogis a Xavi
“El barcelonisme ha recuperat l’alegria i vull agrair el compromís que té Xavi en aquest projecte i elogiar la seva figura perquè es mostra com un entrenador de club que no defuig de la seva responsabilitat, que coneix la casa i el nostre model de joc, amb grans coneixements de futbol, que és positiu i busca sempre solucions. A més, Xavi mai ens ha demanat que estiréssim més el braç que la màniga i tant ell com el seu staff són honestos i estan compromesos amb el Barça. Estem molt satisfets amb la feina que estem fent en el primer equip”.
Situació econòmica
“Podem dir que hem salvat el Barça de la ruïna econòmica. Hem sigut valents, hem fet una reestructuració del deute, que ara està controlat, hem rebaixat els costos d’aquest deute, vam tancar en superàvit i vam eixugar patrimoni net negatiu. Ara tenim una qualificació BBB+, el que mostra que la salut financera del club va millorant”.
Inscripció jugadors
“Costa tant perquè la lliga fixa límits salarials en funció dels seus comptes i, en el cas del Barça, vam heretar un límit excedit, cosa que ens dificultava la gestió esportiva. El gran repte ha estat tenir un equip competitiu a mida que s’havia de rebaixar massa salarial. Ara la massa salarial ha estat reduïda en 100 milions i arribarem als 170 a l’estiu. Això no s’arregla en 1 o 2 temporades perquè costa trobar l’equilibri, però hem aconseguit inscriure jugadors fent un esforç titànic i cada vegada que hem fet un esforç, la lliga ens ha canviat les normes perquè no ho tornem a fer i això complica tota la feina”.
Espai Barça
“És un compromís electoral. Al març d’aquest any tindrem finançament per a l’Espai Barça. Les obres arriben amb 10 anys de retard, però el nou estadi ens aportarà més ingressos”.
Adjudicació obres
“El procés d’adjudicació ha estat exemplar des del punt de vista tècnic i de transparència. Hi ha hagut un control total de les consultes, les respostes, l’intercanvi de documentació, etc i s’han gravat totes les reunions per verificar que la informació que s’ha donat als concursants és la mateixa. Els inversors han estat informats de tot el procés, han fet un control excessiu i han aprovat l’estat econòmic de les empreses concursants per confirmar que són potents per afrontar un projecte d’aquesta magnitud”.
“Hem escollit Limak perquè el planning d’obra s’ajusta als terminis que demanava el Barça, perquè ha acceptat les condicions contractuals que volia el Barça, que són més exigents que la mitja de mercat i que estan determinades pels inversors que, en aquest cas són dels Estats Units i allà són més exigents. També hi ha un preu màxim garantit i certs costos que no estan lligats a l’obra són menors, com el cost de redacció, el fet d’estar 16 mesos a Montjuïc, les contingències d’us i d’import”.
“S’han produït notícies que no són certes en les últimes setmanes. Les hem desmentit en 3 ocasions i ho seguirem fent amb notícies que no s’ajustin a la realitat perquè aquest tema, sobretot, mereix rigor informatiu”.
“No conec aquesta informació que durant la construcció de l’aeroport d’Istanbul hagin mort 200 treballadors, però el que sabem de Limak és que té especial sensibilitat en aquests temes. Està oferint recursos humans i financers ara al terratrèmol de Turquia, de fet, Limak és l’encarregada de reconstruir part de la zona afectada. No té un historial d’empresa que no respecti els drets humans i tampoc està a cap llista negra de cap organització internacional humanitària i per a nosaltres ha passat tots els filtres de compliance”.
Montjuïc
“Anirem informant als socis de tots els aspectes que comporta anar cap allà”.
“Cada temporada que passem fora del Camp Nou ens suposa 93 milions de pèrdues”.
“Estem valorant un abonament sense seient assignat, estem parlant amb els diferents cossos policials per valorar la seguretat de l’estadi, els accessos, el pàrquing... Hem aconseguit un aforament de prop de 49.000 persones. Però encara estem acabant de treballar-ho i vull demanar paciència als socis. Potser també posem en marxa una solució semblant a la de l’època de pandèmia per congelar els abonaments”.
Crítiques Matías Messi
“És obvi que Leo Messi és patrimoni del Barça i, en aquest sentit, estem molt orgulloses de tenir un jugador com ell, que és segurament el millor de la història, però ara pertany al PSG i no vull comentar res sobre jugadors que estan a un altre club. Trec tota la importància a les declaracions del germà, però tot el que ha dit és comprensible”.
Vendes doloroses
“Fins ara, amb un esforç titànic i amb moltes dificultats ens hem anat sortint”.
“No és necessari (traspassar jugadors de l’actual equip per fitxar-ne d’altres). No estem obligats a fer-ho perquè pensem que tenim altres solucions. No estem forçats a vendre jugadors, altre cosa és que ho vulguem fer”.
Ansu Fati
“Ansu Fati és jugador del Barça i hi tenim dipositades grans esperances. No tenim notícies de que es vulguin fer moviments per part d’ell”.
Fitxatges d’estiu
“Crec que ens reforçarem i estarem preparats per donar resposta a allò que ens demani Xavi. També tenim un departament d’scouting per conèixer jugadors que puguin ser interessants pel Barça. Cal veure com arribem al final de temporada i veure primer què s’aconsegueix”.
Pescar al City
“No vull opinar sobre això, però desitjo que puguin sortir d’aquesta situació pels amics que hi tinc allà. M’arriben informacions, però no les tinc contrastades”.
Sergio Busquets
“Tenim un equip jove que il·lusiona, però sense jugadors com ell, seria difícil. No hem parlat d’aquest tema perquè no considerem que sigui el moment, ni nosaltres ni ells. Ens vam asseure abans de Nadal perquè tenia propostes de la MSL. Ell podria haver decidit anar-se’n a un equip de la MSL, però ha decidit acabar la temporada i, si es veu amb forces, ens asseurem i veurem”.
Renovació Balde
“No s’ha fet, però esta treballada i pràcticament acordada. Balde mostra interès en continuar en el Barça i estem pendents de poder inscriure-la pel tema del fairplay”.
Dembélé
“Ha valorat l’estima que li tenim i la importància que té a l’equip. Estem molt a gust amb Dembélé i ens encanta, té contracte en vigor fins al 2024. Ha tingut aquesta lesió ara, però tornarà el més aviat possible i té una actitud positiva”.
Cost massa salarial
“El cost real ajustat i compromès estava en 655 M€. Crec que al juliol, amb renovacions i sense fitxar ningú més estarem en 450-470, prop d’aquest paràmetre oficial per arribar a aquesta situació normalitzada de la regla de l’1:1 i així la lliga es podria oblidar de regles rares. Son paràmetres ajustats a la normativa. Si tenim com a punt de partida la massa salarial de la temporada 2020/21, estaríem baixant-la 200 M€”. “L’any passat teníem Griezmann i Pique, això són actualment 90 M€ menys”.
Normativa lliga
“Després de les palanques, la lliga va posar un límit del 5% per fer palanques sobre el pressupost salarial, xifra que coincideix amb el percentatge que suposava l’import presentat pel club; també va canviar la normativa perquè a partir d’ara l’opció de recompra en les cessions no es pogués comptabilitzar com a fairplay, afectant així, el límit salarial. La lliga ho pot fer però insistim en què és un camí ple de dificultats i volem que siguin més flexibles, no només amb nosaltres”.
Superlliga
“Està progressant. Cal que la competició sigui més atractiva i més curosa amb la salut dels jugadors. Defensem la lliure competència a l’Unió Europea. El tribunal europeu respondrà a l’abril i crec que tindrem dret a organitzar aquest tipus de competició”.
“Estem compromesos amb la sostenibilitat del futbol europeu perquè no podem competir amb clubs-estats que tenen recursos il·limitats i això ens crea problemes comparatius a l’hora de fitxar”.
Julián Araujo
Respon Mateu Alemany: “És un futbolista amb el que contem. La inscripció es va fer dins del termini, segons el nostre punt de vista. El Barça ha presentat un recurs al TAD i si ens donen la raó, el jugador haurà de jugar 5 mesos a un altre equip fins incorporar-se al Barça a l’estiu”.
Fill Ronaldinho
“Estem molt contents que Ronaldinho hagi pensat en el Barça perquè el seu fill segueixi la seva carrera aquí. Ja ha estat entrenant amb nosaltres i li farem un contracte pel futbol base. Cal enllestir certes coses amb el Corinthians abans”.
Racisme a la lliga
“Refús total a qualsevol acte racista als camps de futbol. Quan els nostres han patit alguna situació com aquesta, hem estat sempre al seu costat”.
Protocol partits de risc
“S’han bloquejat vendes d’entrades a països estrangers i de l’equip contrari, les entrades són nominatives i ara els abonats que cedeixin el carnet han d’omplin un formulari designant la persona que utilitzarà l’abonament i aquesta persona haurà de venir amb el formulari i document que acrediti la seva identitat, una acció per combatre el frau”.
Actualització cens
“En breu posarem un marxa un projecte per regularitzar la massa social i així garantir que les dades de socis es corresponen amb la realitat, fet que avalarà la representativitat de l’ens democràtic. També volem conèixer les preferències dels socis i sòcies”.
Sentència Forensic
“No tenim notícies de la fiscalia sobre aquest tema, però estem molt centrats en la gestió del club i ens interessa la realitat que vivim”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)