Barça

El Barça posa en marxa una investigació

Cas Negreira. El club va activar de seguida l’àrea de ‘compliance’ i ha encarregat una investigació externa per fer-la més eficient i neutral

Els pagaments del FC Barcelona a la societat Dasnil 95, propietat de l’exvicepresident del comitè tècnic d’àrbitres Enríquez Negreira, que investiga la fiscalia estan generant molt de rebombori en el futbol espanyol. El Barça n’ha parlat poc, més enllà d’un primer comunicat quan el programa Què t’hi jugues de la cadena Ser va avançar la notícia i d’una declaració posterior de Joan Laporta en la mateixa línia, però no s’ha quedat aturat. El club va activar de manera immediata el protocol d’investigació interna de l’àrea de compliance, encapçalada per Sergi Atienza. El Barça no ho redueix tot a una investigació interna, sinó que ha decidit externalitzar la investigació, amb l’objectiu de reforçar-la i garantir la màxima eficiència durant tot el procés. Aquestes investigacions estan en marxa i determinaran el pla d’actuació del club.

En la mateixa línia, el club va donar una ordre a tota la seva estructura de preservar i conservar qualsevol documentació que pugui arribar a ser útil en el procés, per evitar entrar en el terreny de les especulacions, que sí que s’han estès entre actors aliens al cas, sobretot a Madrid. El club blaugrana preveu recollir tota la informació i analitzar-la abans de fer declaracions sobre el cas. Una altra història és que, sobretot Xavi Hernández, sigui interrogat en les rodes de premsa. Sense anar gaire lluny, després del partit contra el United. “M’agafo al comunicat del club. A mi en cap cas m’agradaria guanyar amb trampes. Si veiés que guanyéssim amb trampes, me’n vaig cap a casa.”

El Barça s’ha pronunciat públicament amb un comunicat en què admetia que el club va contractar en el passat els serveis d’un consultor tècnic extern, primer per a informes de jugadors i després relacionats amb l’arbitratge, serveis que ara recauen en un professional adscrit a l’àrea de futbol. També lamentava que la informació aparegui “en el millor moment esportiu de la temporada” i alertava que emprendria accions legals “contra qui malmeti la imatge del club amb possibles insinuacions contràries a la reputació de l’entitat que es puguin produir arran de les informacions”.

ORDRE INTERNA

El club preserva la documentació que pugui arribar a ser útil en el procés

Tebas: “El Barça podria ser víctima d’un estafador”

L'Esportiu

El president de LaLiga, Javier Tebas, va ser ahir a la ciutat esportiva de l’Espanyol, a la presentació d’una altra fase de LaLiga Genuine. “Els fets han prescrit en l’àmbit esportiu”, va reiterar diversos cops Tebas. “En l’àmbit penal, s’ha d’aclarir”, va afegir prudent i partidari d’esperar la investigació de la fiscalia. “No es pot especular i crear incertesa.” Tebas troba “molt estranyes i elevades” les xifres de les factures que estan circulant. “No sé si van afectar els resultats, però no m’agrada, ni les factures ni els conceptes.”

“El Barça podria ser víctima d’un estafador”, va dir també el president de LaLiga. Diversos exàrbitres coincideixen que Enríquez Negreira no tenia capacitat d’influència en el col·lectiu arbitral. “Enríquez Negreira ha venut fum i l’hi han comprat. Manava menys que el conserge de Valladolid”, va etzibar Jesús Manuel López Nieto, ara president de l’Unicaja de Màlaga, a la cadena COPE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)