Feina feta i cap a Old Trafford

El Barça ha guanyat el Cadis (2-0) i manté els vuit punts d’avantatge respecte al Madrid. El conjunt de Xavi ha encarrilat el partit en la recta final de la primera part, amb gols de Sergi Roberto i Lewandowski i un bon paper de Ferran Torres, ha abaixat el ritme en la segona i s’ha acabat relaxant, amb el cap probablement ja a Old Trafford, fins al punt que el Cadis ha acabat buscant amb insistència el gol.

Entre els dos duels contra el Manchester United, Xavi ha presentat un onze amb Ansu Fati i Ferran Torres als extrems i Sergi Roberto al mig, amb Gavi i Frenkie de Jong. El Cadis ha resistit durant bona part del primer període i fins i tot s’ha estirat en alguna acció puntual, com un xut de Bongonda desviat per Christensen (15’) o una passada a l’espai cap a Roger Martí, que ha retallat Eric i ha marcat, però en fora de joc (19’). Ferran Torres hi ha posat voluntat i insistència des de la banda dreta. Ha provat una centrada que no ha pogut connectar Lewandowski i un xut massa creuat i, ja poc abans del descans, ha fet una jugada fantàstica que ha acabat amb l’1-0, de Sergi Roberto, després d’una primera rematada del polonès que Iza ha tret al límit (43’). I ja superat el minut 45, Lewandowski ha fet el segon amb un xut sec i ras.

Amb el 2-0, el Barça ha abaixat molt el ritme en la segona meitat, en què no ha tingut ocasions de perill. L’equip hauria pogut patir a partir d’una acció que ha acabat amb gol de Roger Martí (57’), invalidada per una falta prèvia de Fali a Ter Stegen. Sense notícies a l’àrea del Cadis, Ter Stegen ha hagut d’intervenir per treure un cop de cap de San Emeterio en un córner (77’). Poc després, entre el porter i el pal han tret un xut de Chris Ramos, que també ha buscat el gol amb un cop de cap.

En la recta final, i després d’un xut d’Ansu Fati, Xavi ha fet debutar el juvenil Ángel Alarcón. El Cadis encara ha tingut temps d’enviar una pilota al pal, en un cop de cap de Choco Lozano (86’).