Barça

Giráldez: “Hem d’intentar que l’inici del partit sigui nostre”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, creu que cal controlar els perills de la Roma i portar la iniciativa del joc des del principi del partit de demà. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit contra la Roma

“Hem vist molts partits de la Roma amb diferents escenaris, tenint més o menys la iniciativa. És un equip que acostuma a tenir més pilota que el rival, però també té la capacitat de poder defensar a diferents alçades. Nosaltres acostumem a tenir la iniciativa perquè entenem que la millor manera d’atacar és representar el nostre estil i intentar dominar. Demà serà important detectar a l’inici quin tipus de pressió ens farà la Roma. És important això, que l’inici sigui nostre, que ens sentim còmodes per tenir més opcions d’aconseguir un bon resultat”.

Plantejament

“Dependrà de la dinàmica del partit, del tipus de joc i de com encertat estigui cada equip. Qualsevol eliminatòria mai es tanca en l’anada. Hem de jugar els dos partits. Primer demà, ja tindrem temps de pensar en la tornada”.

Perills de la Roma

“Hem d’evitar que les seves millors jugadores puguin participar i donar la seva millor versió, en especial les extrems i les futbolistes del mig. Nosaltres quan sotmetem el rival concedim espai al darrere i hem de vigilar. Cal atacar bé i fer vigilàncies perquè no puguin participar les seves millors futbolistes”.

Baixes Pina i Mariona

“Tenim jugadores que poden fer el seu rol. Elles estan més acostumades a jugar de l’esquerra cap a dins, però tenim més jugadores que poden fer-ho si cal. A mi m’agrada tenir futbolistes polivalents per jugar en diferents posicions i per desenvolupar diferents rols en la seva posició habitual. Això fa que siguem menys predictibles. Per com juguem, necessito que estiguin adaptades a jugar a una posició diferent. Pel que veig als partits i als entrenaments, tenim recursos de sobres. No hi ha excuses”.

El rendiment a domicili

“Després de cada partit faig una anàlisi complet per veure què hem fet bé, què hem de millorar i què hem de treballar. Des del punt de vista mediàtic, se li dona més importància a allò que passa quan perds perquè vol dir que alguna cosa grossa ha passat. Però la meva anàlisi no canvia. Quan guanyem faig la mateixa feina. Vam millorar moltes coses respecte el dia del Bayern. Estem a un molt bon nivell i encara podem millorar les nostres virtuts amb i sense pilota”.

Nivell de la Roma

“Els equips que estan a quarts és per mèrits propis. La fase de grups implica jugar sis partits i demostrar que ets millor que els altres dos o tres. Si la Roma està aquí és perquè és un dels vuit millors d’Europa”.

Gestió dels minuts

“La pitjor part com a entrenador és decidir quines jugadores inicien el partit i quines no poden participar. És complicat per a elles perquè, quan entrenes tota la setmana i arriba la competició i només pots estar a la banqueta o a la grada. Però dono molta importància al dia a dia, al procés d’entrenament i als moments en què les jugadores han d’estar disponibles. Això depèn d’elles. Donar la millor versió cada dia i quan tinguis l’oportunitat de jugar per posar-me les coses més difícils. Pel volum de partits crec que totes han tingut bastants minuts. Juguem cada 3 o 4 dies i és important tenir totes les jugadores disponibles i que entenguin el seu rol. Totes són importants”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)